Це досить об’ємний проект, який об’єднає комплекс заходів, покликаних підвищити безпеку у місті та забезпечити більш комфортне проживання його мешканців. На початку листопада заступник міського голови Володимир Слишинський вивчав у Німеччині досвід закордонних міст у впроваджені різних видів систем безпеки та знайомився із обладнанням, яке пропонує один з відомих виробників – компанія «Mobotix».

На сьогоднішній день в жодному місті України не впроваджено систему, яка б могла контролювати безпеку, тому дізнатись про вже існуючий досвід можна лише за кордоном. Проект «Безпечне місто» передбачає запровадження системи, яка в першу чергу буде інтегрованою (функціонувати як єдине ціле), а в разі виникнення загроз, тривожних подій, або непередбачуваних ситуацій зможе надсилати до відповідних служб сповіщення. Це дасть можливість підвищити оперативність їх реагування для усунення загрози, запобігання можливих жертв та збитків. Міська система безпеки – це досить складний комплекс, у складі якого є ряд елементів різного призначення: відеокамери, пожежна сигналізація, різноманітні датчики (контроль за витоком газу, підвищення температури, рівнем води тощо).

Під час перебування у Німеччині Володимир Слишинський мав можливість детально вивчити систему відеонагляду, яку розробила німецька компанія «Mobotix». «На конференцію по запровадженню систем безпеки міста з’їхались представники з усього світу. Було більше ста чоловік, які займаються впровадження таких систем і безпосередньо використанням високоякісних камер, - розповідає заступник міського голови Володимир Слишинський. – Щоб запровадити систему «Безпечне місто» у Вінниці, потрібно досить багато коштів, але ми все-таки збираємо інформацію і готуємось до відпрацювання такої програми. Потім ми зможемо розпланувати етапи запровадження, щоб це було нам під силу. Але в будь-якому разі така новація нам потрібна, адже мова йде про життя та безпеку вінничан».

Вінницька влада ставить перед собою досить амбітні завдання. Працюючи над проектом «Безпечне місто», фахівці планують об’єднати в ньому системи, які зможуть контролювати будь-які можливі загрози, в тому числі й інтегрувати до нього проект «Автоматична система керування дорожнім рухом» (АСКДР).


Переглядів: 5985
Поширень: 0