10 листопада міського голову Вінниці Володимира Гройсмана було нагороджено Кавалерським Хрестом Ордену Заслуг Республіки Польща за визначні заслуги в розвитку польсько-українського співробітництва. Ця церемонія відбулась у Києві, на прийомі, організованому Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генріком Літвіним напередодні Дня Незалежності Польщі.

Плідна співпраця Вінниці і Республіки Польща вже давно вийшла за межі суто ділових відносин і переросла у побратимські стосунки. А Вінницький міський голова Володимир Гройсман з перших днів свого перебування на посаді очільника міста підтримував і розвивав зв\'язки із Польщею. Зокрема, завдяки спільним зусиллям керівництва міста та області, в лютому 2010 року у Вінниці з\'явилось Генеральне консульство Республіки Польщі в Україні, а разом з ним для вінничан та мешканців прилеглих регіонів відкрилось нове вікно у Європу.

Орден Заслуг Республіки Польщі є вищою нагородою за видатні заслуги у справі зміцнення міжнародного співробітництва та розвитку взаємин між народами. Орденом нагороджуються іноземні громадяни, які, на думку керівництва Польщі, тісно співпрацюють із Республікою і прагнуть розширювати існуючу співпрацю. Рішення про нагородження Орденом приймає Президент Республіки Польща за поданням Міністерства закордонних справ.


Переглядів: 16303
Поширень: 0