На черговій сесії Вінницької міської ради депутати розглянули та затвердили 45 питань порядку денного. Зокрема, в ході роботи із проектами рішень вони ознайомились зі звітом по виконанню бюджету міста за 9 місяців поточного року та отримали інформацію про перебіг виконання різних міських програм. Розпочалось засідання із привітання вінницьких жінок, які отримали почесне звання «Матері-героїні». Сьогоднішня сесія міської ради – передостання у поточному році, тому депутати детально ознайомились із тим, як виконуються дев’ять цільових програм, та затвердили дві нові – Програму розвитку органів самоорганізації населення м. Вінниці на 2012-2016 рр. та Програму реформування, розвитку та утримання житлово-комунального господарства м. Вінниці на 2012-2015 рр.

Окрім цього, директор департаменту фінансів Наталя Луценко охарактеризувала стан виконання бюджету міста за 9 місяців поточного року. За цей час до міської казни надійшло 746 млн. грн., що на 14% більше ніж за аналогічний період минулого року. Видатки визначились у сумі майже 749 млн. грн., які у переважній своїй більшості спрямовувались на соціальний захист, галузі освіти та медицини.

«Цьогоріч є певні труднощі із виконанням бюджету, і це пов’язано із новим бюджетним кодексом, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Сьогодні у всіх обласних центрах є напруження по дохідній частині. Всі про це знають, про це знає міністр фінансів. У нас на сьогодні не має інструментів для того, аби поповнити міський бюджет, тому ми очікуємо адекватної реакції міністерства фінансів по врегулюванні цієї ситуації не тільки по місту Вінниці, а й по всій Україні. Також ми це питання порушували і на рівні Асоціації міст України, адже це на сьогодні є досить актуально».


Переглядів: 3134
Поширень: 0