Генеральним прокурором України 21 листопада 2011 року видано наказ "Про організацію роботи з питань внутрішньої безпеки в органах прокуратури України", яким в кожній області введено посаду старшого помічника прокурора області з питань внутрішньої безпеки. Наказом Генерального прокурора України на цю посаду у прокуратурі Вінницької області призначено старшого радника юстиції Шишка Петра Федоровича.

Своєчасне виявлення та профілактика скоєння працівниками прокуратури корупційних правопорушень, злочинів, інших зловживань та ганебних вчинків, а також захист особового складу органів прокуратури від неправомірного втручання у службову діяльність, посягань на життя, здоров\'я, честь і гідність прокурорів й слідчих, забезпечення інформаційної безпеки органів прокуратури - ось перелік питань, якими буде займатись П.Ф.Шишко.

Приводом для таких перевірок можуть стати як уже вчинені порушення, про які згадувалось вище, так і заяви, скарги, звернення, оприлюднені у засобах масової інформації відомості, щодо можливих фактів скоєння працівниками органів прокуратури ганебних вчинків.

З боку старшого помічника з питань внутрішньої безпеки проводитиметься постійний моніторинг цих питань, здійснюватимуться виїзди до прокуратур районного рівня, де проводитимуться зустрічі з представниками громадських організацій, працівниками спеціально уповноважених суб\'єктів у сфері боротьби з корупцією та органів влади. Також проводитиметься особистий прийом громадян. З метою отримання необхідної інформації під час перевірок можлива взаємодія з відповідними підрозділами СБУ, МВС та ДПА України.

Нагадуємо, що з метою своєчасного отримання та оперативного реагування на факти корупції в органах прокуратури та можливого втручання у їх діяльність, в прокуратурі Вінницької області організовано приймання повідомлень на "телефон довіри" - 67-15-67.
 


Переглядів: 7315
Поширень: 0