1 грудня відбулось чергове засідання виконавчого комітету Вінницької міської ради. Основне питання стосувалось роботи Правобережної адміністрації з квітня по грудень 2011 року. Серед інших питань, які були винесені на розгляд членів виконкому, був проект рішення «Про затвердження порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Вінниці». А ще переможці міського конкурсу «Житловий комплекс зразкового утримання», який проводився вже втретє серед багатоповерхових будинків обласного центру, отримали дипломи та грошові сертифікати від міської ради. Загалом цього дня було розглянуто 65 питань порядку денного.

Вже декілька місяців поспіль виконавчий комітет працює за новим графіком. Якщо раніше засідання відбувались двічі на місяць, що в свою чергу відтерміновувало строки отримання необхідних дозволів, то останніх три місяці члени виконкому збираються для розгляду рішень щочетверга. Таким чином міська влада йде назустріч вінничанам, прискорюючи оформлення тих чи інших дозвільних документів.

У перший день зими чергове засідання виконавчого комітету розпочалось із урочистостей. Міський голова Володимир Гройсман та його перший заступник Володимир Кістіон вручили переможцям третього міського конкурсу «Житловий комплекс зразкового утримання» дипломи та грошові сертифікати. Зокрема, у номінаціях «Будинок зразкового утримання забудови до 1985 року» та «Будинок зразкового утримання забудови від 1986 року» за перше місце переможці отримали грошові сертифікати на суму 10 тисяч гривень, за друге - 7 тисяч гривень, за третє місце - 4 тисячі гривень. А у номінаціях «Під\'їзд зразкового утримання» та «Краща прибудинкова територія» переможців нагороджено сертифікатами на суму 6000, 4000 та 2000 гривень відповідно за перше, друге та третє місце.

Очільник Вінниці подякував учасникам конкурсу за участь та за їхню перемогу: «В житті міста немає дрібниць. Під\'їзд, прибудинкова територія, будинок - усе це, на мою думку, змінює загальний зовнішній вигляд міста, - зазначив Володимир Гройсман. - Приємно те, що з кожним роком збільшується кількість мешканців багатоповерхових будинків, яким є що показати як еталон, як стандарт, до якого слід прагнути усім вінничанам».

Після привітань переможців конкурсу члени виконавчого комітету перейшли до розгляду питань порядку денного. Зокрема, було заслухано звіт про роботу Правобережної адміністрації за період з квітня по грудень 2011 року. Як повідомив голова Правобережної адміністрації Юрій Бондар, за звітний період до адміністрації надійшло майже 400 звернень від громадян. Їх переважна більшість стосується встановлення меж земельних ділянок, роботи підприємств ЖКГ та отримання матеріальної допомоги. Для вирішення різних спорів, пов\'язаних із земельними питаннями, в Правобережній адміністрації створено районну комісію. За час її функціонування із 22 питань, які розглядались на цій комісії, 14 вирішено позитивно (громадянам надано дозвіл на приватизацію земельних ділянок), по інших питаннях надавались консультації, відповіді та роз\'яснення.

Відповідно до рішення, які також ухвалив виконавчий комітет міської ради, починаючи із січня 2012 року носії зовнішньої реклами в місті будуть розміщуватися за новими правилами. Зокрема, визначено мінімальну відстань між біл-бордами та сіті-лайтами; передбачено, що конструкції будуть розміщуватись відповідно до окремих схем, в центральній частині міста будуть лише сіті-лайти, а рекламні дошки, які розміщувались на розтяжках і називались кролами, вже з наступного місяця взагалі буде заборонено.

 


Переглядів: 3961
Поширень: 0