Комунальні служби міста готові до роботи в зимовий період. Про це їх керівники прозвітували перед Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом на засіданні оперативного штабу щодо координації дій підприємств, установ та організацій в екстремальних умовах осінньо-зимового періоду, яке відбулось 8 грудня.

Розпочалось засідання із інформації про кадрові зміни. Володимир Гройсман повідомив про те, що 5 грудня він підписав три розпорядження. Директором департаменту енергетики, транспорту та зв\'язку міської ради призначено Олексія Пидоченко (до цього займав посаду заступника директора цього ж департаменту). Його заступником став вже колишній директор КП «Вінницяміськтеплоенерго» Сергій Коваленко, який відтепер координуватиме роботу не одного підприємства, як це було раніше, а всієї теплоенергетичної сфери міста. А саме підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» очолив Олег Пізняк, який до цього займав керівні посади на різних підприємствах. Його останнє місце роботи - заступник генерального директора ТОВ «Веста-Сервіс» по напрямку «ГАЗ». Таким чином теплоенергетична галузь вступає в зиму із оновленим керівним складом.

Основне завдання усіх комунальних служб міста полягає у тому, щоб забезпечити нормальні умови життєдіяльності обласного центру під час морозів і снігопадів. За чистотою на дорогах у місті стежить КП «Вінницьке шляхове управління». Його працівники щодня прибирають територію міста площею в 3 мільйони квадратних метрів. Обіцяють таку ж площу тримати у чистоті й протягом зими. Для цього вже підготовлена спецтехніка, яка є на підприємстві у кількості 30 одиниць, заготовлено паливно-мастильні матеріали, придбано 5200 тон солі, 2000 тон відсіву, 50 тон холодного асфальту. Також це комунальне підприємство уклало договори й з іншими установами та організаціями, в яких є техніка для роботи у складних погодних умовах. Таким чином загальна кількість спецтехніки, яка готова працювати взимку, складає 67 одиниць.

На засіданні штабу про готовність до зими прозвітував і директор підприємства «Вінницькі міські електромережі» Віталій Ковальчук. За його словами, цьогоріч на підприємстві покращилась ситуація із забезпеченням спеціальним транспортом - минулого року було дві вишки, в поточному - вже є п\'ять. Окрім цього, протягом поточного року в місті було виконано значний обсяг робіт по реконструкції ліній електропередач. На сьогоднішній день роботи ще тривають на території Малих Хуторів. Питання про відключення світла у цьому мікрорайоні, які мають місце у зв\'язку з виконанням робіт, на засіданні штабу підняв міський голова Володимир Гройсман. Мер зазначив, що до нього з приводу цієї проблеми звертаються на сайт мешканці, тому її вирішення і максимальне пришвидшення робіт буде знаходитись на особливому контролі.

Теплопостачальні організації цьогоріч вчасно і оперативно розпочали опалювальний сезон. До сьогодні особливих проблем із поданням тепла в помешкання вінничан не було, аварійні ситуації вирішувались в робочому режимі. На сьогоднішній день усі котельні міста працюють відповідно до температурного графіку. Окрім цього, до роботи в умовах низьких температурних показників готова спецтехніка для усунення аварійних ситуацій та є у наявності запас необхідних матеріалів.

«Від вашої злагодженої роботи залежить комфорт людей, - звернувся до керівників комунальних підприємств Володимир Гройсман. - Також я нагадую і звертаю вашу увагу на те, що будь-які ремонтні роботи на мережах мають виконуватись протягом трьох годин. Ви повинні це добре розуміти і всі ваші працівники мають бути на це налаштовані».


Переглядів: 4163
Поширень: 0