8 грудня на черговому засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради директор департаменту інформаційних технологій Олександр Риженко звітував про використання новітніх технологій у роботі виконавчих органів міської ради. Також головний «айтішник» міста повідомив, що наразі розпочато реконструкцію офіційного сайту Вінницької ради, після завершення якої городяни зможуть на сайті отримувати необхідну статистичну інформацію про заклади охорони здоров\'я в обласному центрі; про проекти благоустрою, які реалізуються в місті; знайомитись із нормативними документами Вінницької міської ради, вакансіями, конкурсами та аукціонами і багато іншого.

Вінниця вже довгий час займає лідируючі позиції по Україні з питань впровадження новітніх технологій у робочі процеси органів місцевого врядування. Так, цьогоріч у квітні у виконавчих органах міської ради впроваджено систему електронного документообігу для оперативного опрацювання звернень фізичних та юридичних осіб, які надходять у відділ звернень міської ради та диспетчерську службу. «За час роботи системи DоcsVision вдалось досягти мінімізації часу надходження звернення до кінцевого виконавця та скоротити термін опрацювання документів, - зазначив директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Олександр Риженко. - Крім того, вдалось покращити контроль виконавчої дисципліни та структурувати процес документообігу у виконавчих органах міськради». Вже з наступного тижня весь внутрішній документообіг між виконавчими органами мерії планується перевести в електронний режим роботи.

В серпні поточного року на офіційному сайті Вінницької міської ради впроваджено елемент електронного урядування «Мапа звернень громадян». Будь-хто із мешканців міста, скориставшись даним сервісом, може самостійно відправити своє звернення диспетчерам відділу оперативного реагування «Цілодобова варта».

Крім того, зараз працівники департаменту інформаційних технологій на базі офіційного сайту Вінницької міської ради впроваджують проект «Прозоре місто Вінниця», який дозволить отримати додаткові можливості для громади з доступу до публічної інформації та користування адміністративними послугами. На оновленому сайті для громадян планується розміщувати узагальнені дані по земельних ділянках, що виставлятимуться на конкурс; узагальнені дані про розрахунки населення за отримані послуги з теплопостачання, а також дані про об\'єкти нерухомого майна комунальної власності тощо. Крім того, тут вінничани зможуть ознайомитись із інформацією про виконання міського бюджету Вінниці, про проведення конкурсів на заміщення вакантних посад у виконавчі органі міської влади та підвідомчі комунальні підприємства, а також слідкувати за електронною чергою дітей в дошкільні навчальні заклади обласного центру.


 


Переглядів: 6795
Поширень: 0