Зокрема, складною і неоднозначною є ситуація щодо незадовільного рівня заробітної плати, вона коливається від 1800 грн. – до 2000. Найнижчою вона зафіксована в Ямпільському, Липовецькому, Козятинському, Тульчинському, Чернівецькому, Барському, Хмільницькому районах. Керівники цих районів отримали від першого заступника голови облдержадміністрації останнє попередження. Найвищою зарплатою може похвалитись Крижопільський, Гайсинський райони.

Гостро стоїть проблема оптимізації мережі шкільних закладів у Погребищенському, Барському районах. Існуючі проблеми зумовлені досить розгалуженою мережею шкіл. Майже усі презентовані на нараді райони не забезпечені автобусами для шкільних перевезень. Не вистачає їх у Барському, Погребищенському та Тульчинському районах.

У Барському районі мають місце проблеми з проточною водою.

Інспекцією праці при перевірці зазначених районів зафіксовано ряд порушень щодо нарахування заробітної плати та виявлені нелегальні працівники у Чернівецькому, Ямпільському, Барському районах. Майже зовсім немає порушень трудового законодавства у Козятинському та Крижопільському районах.

З боку податківців найбільше зауважень отримали Хмільницький, Погребищенський, Чернівецький, Ямпільський, Тульчинський, Барський, Липовецький райони.Як відзначив Іван Мовчан, основні акценти обласна влада і надалі ставитиме на піднятті рівня заробітної плати та на легалізації зайнятості населення.

 


Переглядів: 3033
Поширень: 0