23 грудня пройшла позачергова сесія міської ради, на якій йшла мова про реалізовані у цьому році проекти, а також про те, як буде розвиватись місто по стратегічних напрямках упродовж наступного року.

Основна мета роботи міської влади залишається незмінною - зробити Вінницю містом, яке орієнтується на високі європейські стандарти якості життя, надання послуг та розвитку систем життєзабезпечення, інтегровані в економічне, соціальне і культурне життя Європи.

Водночас, залишається ряд питань, вирішення яких належить винятково до повноважень державних органів влади.

Володимир Гройсман з допомогою статистичних фінансових даних показав депутатам і всім присутнім у сесійній залі, яким чином відбувається розподіл бюджетних коштів. Переважна їх більшість спрямовується на виконання містом делегованих державою повноважень. А бюджетна система побудована таким чином, що кошти, які надходять до міського бюджету, спочатку йдуть до державної казни і вже звідти повертаються знову до міста, але вже на чверть меншою сумою. Централізація і влади, і коштів не дозволяє місту розвиватись такими темпами як хотілося б.

«Ми знаємо, що в європейських країнах діє дуже потужне і розвинене місцеве самоврядування, і саме цим органам влади делеговано повноваження вирішувати майже всі питання на місцевому рівні. У нас ситуація дещо інша, ми обмежені і у фінансуванні, і у повноваженнях, - говорить мер Вінниці. - Але не зважаючи на проблеми, у нас є чимало досягнень, і ми зробили все для того, аби з мінімальними втратами завершити цей рік».


Переглядів: 3014
Поширень: 0