23 грудня пройшла позачергова сесія міської ради, на якій йшла мова про реалізовані у цьому році проекти, а також про те, як буде розвиватись місто по стратегічних напрямках упродовж наступного року.

Серед них – і розвиток локальної демократії. Для ефективного виконання завдань управлінців дуже важливим є зворотній зв\'язок із громадою через різні канали комунікації, через які цьогоріч надійшло 228 тисяч звернень.

Зворотній зв\'язок

«Ці звернення у переважній більшості не пов\'язані зі скаргами, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Це різна інформація, яка надходить і через сайт «Майвін», і безпосередньо на мою електронну пошту, і до відділу «Цілодобова варта», і до центру адміністративних послуг «Прозорий офіс». Це дає нам можливість розуміти, що цікавить і турбує людей, і вчасно реагувати на проблеми».

Звертаються мешканці безпосередньо і до своїх депутатів на округах, розповів секретар міської ради Сергій Моргунов. За рік роботи нового складу міської ради на особистих прийомах побувало більше 3,5 тисяч громадян, а самі депутати-мажоритарщики у взаємодії із виконавчими органами міської ради лише протягом одного року на 49% вже виконали свої передвиборчі обіцянки.

Робота депутатів у виборчих округах

Також у місті інтенсивно розвиваються різні форми локальної демократії. «Ми намагаємось побудувати роботу органів самоорганізації населення таким чином, щоб вони мали можливість вирішувати значне коло питань, адже вони знаходяться найближче до людей, - говорить секретар міської ради Сергій Моргунов. - Саме так у нас працюють квартальні комітети. Досить сильною інституцією повинні стати об\'єднання співвласників багатоквартирних будинків, керівники яких, починаючи з наступного року, будуть проходити навчання на базі Вінницького політехнічного університету». Розвиваються в місті й інші форми взаємодії із мешканцями, зокрема, громадські слухання, а цієї осені було прийнято нове рішення, яке стосується надання грантів на конкурсній основі громадським організаціям для реалізації суспільно важливих проектів. Для збору пропозицій від громади широко застосовується Інтернет. Таким чином вінничани на сайтах могли висловити свою думку на різні теми: «Велосипедний рух», «Оптимізація системи дорожнього руху», «Районний поділу міста» тощо.


Переглядів: 3501
Поширень: 0