27 грудня відбулась чергова 15-та сесія міської ради 6 скликання. Депутати розглянули 61 питання порядку денного. Зокрема, затвердили звіти по виконанню деяких програм та ухвалили кілька нових.

Не зважаючи на те, що це була остання у цьому році сесія міської ради і настрій вже передсвятковий, напередодні святкових тижнів депутати сумлінно виконали свої обов\'язки. Зокрема, міська рада прийняла рішення про фінансову підтримку ініціатив громадських організацій, які хочуть реалізовувати в місті суспільно-корисні проекти. З наступного року у місті будуть проводитись конкурси серед таких проектів, і ті громадські організації, які запропонують найбільш цікаві ідеї, отримуватимуть гранти міської ради на їх реалізацію.

Окрім цього, вже з наступного року діятиме нова Програма охорони навколишнього природного середовища м. Вінниці. В її рамках передбачено ряд заходів. Зокрема, у Вінниці продовжаться роботи по розширенню та реконструкції мереж зливової каналізації з усуненням підтоплень на проблемних ділянках, триватиме й надалі озеленення міста, будуть виконуватись природно-охоронні заходи в рекреаційних зонах міста, заплановано реконструкцію ботанічного саду «Поділля», якою займатиметься Вінницький національний аграрний університет, будуть проводитись й інші заходи екологічного спрямування. Депутати цю програму ухвалили без змін та доповнень.

На засіданні було затверджено і ще одну нову програму. Вона регулюватиме питання підтримки розвитку ОСББ у місті. Основні заходи, передбачені цим документом, спрямовані на підвищення рівня кваліфікації управителів об\'єднань. Ця програма надасть їм можливість проходити курси навчання на базі політехнічного університету.

Наступна сесія міською ради збереться вже в перші дні нового року, аби розглядати та обговорювати проекти Програми соціально-економічного розвитку Вінниці та міського бюджету на 2012 рік. На сьогоднішній день департаменти фінансів та економіки і інвестицій міської ради завершують роботу над формуванням цих документів. Вже наприкінці цього тижня їх буде винесено на розгляд виконавчого комітету. «Бюджет міста завжди приймається після прийняття державного і обласного бюджетів, - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - З моменту опублікування державного бюджету законодавством передбачено 14 днів на прийняття міського бюджету. І ми в обов\'язковому порядку виконаємо свої зобов\'язання».

 


Переглядів: 3113
Поширень: 0