Виконком Вінницької міської ради не задоволений роботою служб, які займаються оформленням та виготовленням державних актів на землю. Про це йшла мова під час чергового засідання виконкому, 26 січня, коли слухався звіт начальника Вінницької регіональної філії «Центр Державного земельного кадастру» (ДЗК) Петра Петровського.

На засіданні міський голова Володимир Гройсман та інші члени виконкому підняли питання про загальну проблему, яка існує у місті, із отриманням державних актів на землю. У випадку зі ДЗК проблема полягає у великому скупченні людей під дверима цієї структури. Вінничани приходять до ДЗК для того, аби пришвидшити рух своїх документів. Це в той час, коли працівники ДЗК взагалі не повинні контактувати з мешканцями. Стосовно Держкомзему, то цей підрозділ на сьогоднішній день не може забезпечити вчасну видачу державних актів на землю, а його робота не відповідає вимогам місцевої влади щодо якості надання адміністративних послуг.

Для того, аби детально вивчити ситуацію, а також з\'ясувати, на якому етапі процес гальмується і внести пропозиції щодо вирішення цих проблем Володимир Гройсман доручив створити робочу групу. Вона протягом певного часу буде моніторити ситуацію із видачею державних актів на землю, яку забезпечує Держкомзем, та спостерігати за роботою ДЗК, яка безпосередньо пов\'язана із процесом оформлення права на землю. Після чого будуть підведені підсумки і складені пропозиції.

Основне завдання робочої групи полягає у тому, щоб пришвидшити врегулювання процедури оформлення права на землю, а заразом з\'ясувати, які прогалини можна виправити на місцевому рівні, а які потребують втручання найвищого керівництва держави.

 


Переглядів: 4677
Поширень: 0