Влада виконала свої зобов’язання перед бюджетною сферою. Про це поінформував 30 січня на прес-конференції журналістів начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Микола Копачевськи. На захищені статті видатків спрямовано 4977,1 млн.грн., або 93,2% всіх видатків загального фонду бюджету, у тому числі на зарплату з нарахуваннями - 2910,1 тис.грн., на оплату енергоносіїв – 376,4 млн.грн., на трансферти населенню – 1385,8 млн.грн. Крім того, 237 млн.грн. коштів загального фонду спрямовано до бюджету розвитку спеціального фонду. А всього за 2011 рік проведено видатків розвитку в сумі 408,2 млн грн., що становить 81,8 % плану на рік (499,2 млн.грн.) і збільшились проти 2010 року на 68,7 млн.грн., або на 20,2%. Значне невиконання видатків розвитку в основному пов’язане з непроплатою платежів за вказаними видатками органами Державної казначейської служби в кінці 2011 року і у зв’язку з цим залишилася кредиторська заборгованість за видатками розвитку в сумі 47,9 млн.грн.

Забезпечується в повному обсязі фінансування захищених статей бюджету, зокрема повнота та своєчасність виплати заробітної плати з нарахуваннями, розрахунків за спожиті енергоносії, трансфертних виплат населенню (стипендій, пільгових пенсій тощо).

Заборгованість з виплати зарплати з нарахуваннями у місцевих бюджетах на кінець 2011 року склала 8 млн.грн. І хоч вказана заборгованість не є простроченою, однак погашення її лягає додатковим навантаженням на бюджет 2012 року.

Вцілому завдяки зусиллям облдержадміністрації разом з місцевими органами влади вдалося зняти соціальну напругу у бюджетній сфері у містах Вінниці, Могилів-Подільському, Жмеринці, у Барському, Іллінецькому, Немирівському та Тростянецькому районах.

Як зазначив М.Копачевський у 2012 році місцевим органам влади необхідно більш відповідально ставитись до питань виконання бюджету і пам’ятати, що не слід покладатись на допомогу з обласного чи Державного бюджету, а вирішувати бюджетні питання в першу чергу власними силами. Для цього необхідно активізувати роботу щодо збільшення доходів бюджету та раціонального використання наявних коштів, спрямовувати кошти загального фонду на видатки розвитку лише після повного забезпечення необхідними коштами виплати заробітної плати з нарахуваннями та оплати енергоносіїв у бюджетних установах.



Переглядів: 3541
Поширень: 0