Прокуратурою Вінницької області в ході дослідчої перевірки порушено кримінальну справу відносно одного із начальників відділу державної податкової служби у Вінницькій області за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Установлено, що з метою незаконного збагачення, посадовець вимагав від директора одного із ТОВ грошові кошти в сумі 16000 доларів США за непроведення перевірки додержання вимог податкового законодавства в діяльності товариства.

Усвідомлюючи протиправний характер дій податківця, з метою викриття його злочинної діяльності, керівник товариства звернувся із письмовою заявою про вимагання хабара до Управління СБУ у Вінницькій області. У подальшому, посадовця з отриманими грошовими коштами в сумі 10 000 доларів США, як частини хабара, було викрито і затримано.

Наразі, по кримінальній справі створено слідчу групу, проводяться допити свідків, обшуки за місцем мешкання підозрюваного, виконуються інші слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об\'єктивне дослідження обставин злочину.
 


Переглядів: 3630
Поширень: 0