7 березня голова обласної Ради Сергій Татусяк взяв участь у розширеному засіданні Кабінету Міністрів за участю Президента України Віктора Януковича. Як зазначив Сергій Татусяк, дана нарада була особливою, адже більшість завдань для уряду і органів місцевої влади глава держави озвучив вперше. Переважно це – державні ініціативи, спрямовані на покращення життя соціально незахищених українців.

Головні, щодо яких Віктор Янукович вже дав відповідні доручення Кабміну, це – розробити механізм повернення заощаджень громадянам, які були вкладниками Ощадбанку СРСР, та з травня 2012 року розпочати роботу щодо державної програми кредитування під житлове будівництво.

Крім того, Президент України окреслив чотири стратегічних напрямки соціальних реформ, що мають реалізовуватися у державі найближчим часом.

Перше – відновлення довіри суспільства до державної політики, спрямованої на покращення життя громадян. Другим напрямком Президент назвав комплексне перетворення підходів до оплати праці, податків та соціального страхування.

Третій напрямок – це глибока модернізація сфери соціального забезпечення. Четвертим важливим напрямком соціальних реформ є сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць для громадян.

Віктор Янукович підкреслив, що триматиме на особистому контролі хід виконання проголошених ним на 2012 рік соціальних ініціатив. Також він вимагатиме чіткої та публічної звітності виконавців щодо реалізації у цьому напрямку всіх необхідних реформаторських кроків і програм.



Переглядів: 3323
Поширень: 0