24 квітня у Вінниці відбулося III засідання Ради Єврорегіону «Дністер», у якому взяв участь заступник Міністра будівництва та регіонального розвитку Республіки Молдова В’ячеслав Гуцуцуй.

Основним питанням порядку денного було інформування сторін про результати проведеної організаційної роботи Єврорегіону «Дністер» українськими та молдовськими партнерами.

Із запланованих заходів голова Ради єврорегіону Сергій Татусяк окреслив два найважливіших. Це – презентація Єврорегіону «Дністер» у Комітеті регіонів (Брюссель) у вересні поточного року та проведення інвестиційного форуму у жовтні.

В свою чергу віце-голова Ради Віктор Сеу розповів, що молдовська сторона веде перемовини із Придністров’ям щодо приєднання його до Єврорегіону «Дністер».

Також в ході засідання члени Ради обговорили питання дитячого відпочинку (обмін групами дітей під час літніх канікул), проведення українсько-молдовського фольклорного фестивалю, розробки спільних туристичних маршрутів та обмін товарами, які виробляються на території єврорегіону.



Переглядів: 3509
Поширень: 0