- Я задіяв би простий і зрозумілий приклад, - сказав Володимир Литвин. - Якщо у нас було 450 депутатів, це був той період, коли у нас було за 50 мільйонів громадян. Сьогодні ми маємо 46 млн. То пропорційно потрібно скоротити Верховну Раду. На референдумі 2000-го року була запропонована цифра - 300, і люди за це проголосували. Одначе результати ніхто не імплементував.

Крім того, за словами Володимира Литвина, він є прихильником того, аби уніфікувати чисельність депутатів місцевих рад. 

- Якщо в області, де менше мільйона населення в обласній раді 150 депутатів, а в області, де 3,5-2,5 млн. населення - 100 депутатів обласної ради, то яка може бути робота? Я хочу нагадати, що Московська міська дума має 35 депутатів. А у нас взагалі парадоксальна ситуація, що 70% депутатів обласних рад представляють обласний центр. А деякі райони не мають жодного представника. За скромними підрахунками, у Верховній Раді з 450 депутатів 300  - люди з Хрещатика.

У понеділок, 3 листопада, Володимир Литвин перебував на Вінниччині з робочою поїздкою. Він побував у Погребищенському районі, провів зустріч зі студентами в обласному центрі, а також зустрівся з колективом підприємства "Володарка".


Переглядів: 3518
Поширень: 0