Голова обласної Ради Сергій Татусяк та голова постійної комісії облради з питань євроінтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Олексій Гаврилов повернулися із регіону Бретань Республіки Франція. У складі польської делегації вони брали участь у з’їзді представників місцевого самоврядування Бретані та Великопольського воєводства (Польща), а також у заходах, приурочених 20-літтю співробітництва цих двох регіонів.

Результатом поїздки стало відкриття регіону Бретань у якості потенційного партнера для Вінниччини, а також нові ідеї щодо співпраці з французами.

– Ми вдячні нашим партнерам з Познані, що запросили нас до складу своєї 50-особової делегації, з якою ми їздили в Бретань, а також що познайомили зі своїми партнерами-французами, – сказав голова облради.

Зокрема, розповів голова облради, була зустріч із мером міста Ренн (столиця Бретані), в результаті якої виникла ідея встановити партнерські відносини Ренна та Вінниці. За словами голови, це питання він найближчим часом обговорить із Вінницьким міським головою Володимиром Гройманом.

Крім того, представники муніципалітетів Бретані зацікавлені у співпраці з Вінниччиною на рівні сільських громад.

Довідка:

У 2011 році громада села Зведенівка Шаргородського району заприятелювала із муніципалітетом Люїтре регіону Бретань (Франція). Співпраця стала можливою завдяки посередництву гміни Пшегодіца Великопольського воєводства (Польща), з якою с.Зведенівка співпрацює вже 10 років.



Переглядів: 4400
Поширень: 0