Вже традиційно двічі на рік депутати міської ради знайомляться із результатами роботи міських правоохоронних органів. На цій сесії про стан боротьби зі злочинністю розповідав заступник прокурора м. Вінниці Олег Чайка. Він повідомив, що тенденції у місті мають позитивний характер і ситуація покращується. Наприклад, за перше півріччя у місті було скоєно на 13% менше злочинів ніж за аналогічний період минулого року. Поменшало також і важких та особливо важких злочинів. Разом з тим, правоохоронців турбує той факт, що у місті побільшало злочинів, які скоювали неповнолітні, але кількість самих злочинців зменшилась. Це говорить про те, що серед підлітків злочинний спосіб життя не поширюється, але ті, хто вже став на цю стежину, на жаль, з неї не сходять. Олег Чайка повідомив, що правоохоронні органи будуть активніше працювати у цьому напрямку, щоб зменшувались прояви підліткової злочинності.

На 23-ій сесії депутати розглянули та ухвали ряд питань, які пов’язані із соціально-економічним розвитком міста. Окрім цього, в порядку денному було кілька питань, які спрямовані на активізацію роботи в напрямку енергозбереження. Серед таких – Програма стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів у будинках ОСББ «Енергоефективний будинок. Крок за кроком» на 2010-2012 роки. Програма розроблена з метою стимулювання ОСББ до запровадження енергозберігаючих технологій. Передбачається два варіанти, які можуть обрати об’єднання для реалізації проектів з економії енергоресурсів. В обох випадках міський бюджет бере на себе дольову участь у фінансуванні такого проекту. «Ми прийняли вже ряд документів, які сприяють активізації впровадження енергозберігаючих заходів у місті. До таких належить і Програма стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів у будинках ОСББ «Енергоефективний будинок. Крок за кроком», яку ми розробили спільно з організацією IFC», - говорить міський голова Володимир Гройсман.

Майже одноголосно підтримали депутати міської ради рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Вінниці» Роману Аксельроду.



Переглядів: 3839
Поширень: 0