Чергова сесія міської ради пройшла без особливих зауважень, адже усі рішення до засідання обговорювались на депутатських комісіях. Окрім фінансових та земельних питань депутати затвердили звіт про хід виконання Програми економічного та соціального розвитку міста за І півріччя 2012 року та Програми «Муніципальне житло міста Вінниці».

Депутати також затвердили Тимчасовий порядок щодо оформлення права власності або користування земельних ділянок ОСББ. Цей документ розроблено для створення сприятливих умов розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлових і житлово-будівельних кооперативів, а також для сприяння впорядкування земельних відносин. До цього земельні ділянки оформлялись відповідно до законодавства, але не були чітко визначені деякі моменти. Наприклад, не було зрозуміло чи надаються ділянки в межах червоних ліній, що робити із надлишковою територією. У затвердженому порядку вже визначено, що земля в межах червоних ліній надається, але на ній забороняється встановлювати будь-які споруди і висаджувати багаторічні насадження. Надлишкова територія передаватись ОСББ не буде, а надходитиме до резерву. Відтепер, відповідно до порядку, буде визначатись ідеальна частка нежитлових приміщень, що використовуються в комерційних цілях, таким чином будуть сплачуватись відповідні кошти до бюджету. Уточнюється цим порядком і те, що з моменту передачі земельної ділянки ОСББ раніше укладені договори земельного сервітут на ідеальні частки прибудинкової території припиняють свою дію. Згідно законодавства – земельна ділянка передається у власність об’єднання у тих випадках, коли усі квартири у будинку приватизовані громадянами.

Відповідно з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи» на черговій сесії депутати Вінницької міської ради внесли зміни до рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів та затвердження Порядків їх справляння», яким розширено коло платників єдиного податку.

На сесії прийнято також рішення про створення нового комунального закладу та затвердження його Статуту. Незабаром на «Поділлі» запрацює новий садок, який прийме 280 вінницьких малюків. «Черга до садочків наразі по Вінниці збалансована, однак ще є деякі розриви по мікрорайонах міста. Наразі ми завершуємо комплектацію щойно збудованого садочку меблями та необхідним інвентарем, - каже міський голова Володимир Гройсман. – А через місяць на момент відкриття буде повністю сформований колектив закладу». На базі дошкільного дитячого закладі №7 буде створено і муніципальний Центр розвитку дитини. «Такі приватні центри досить поширені у місті, ми вирішили створити ще й муніципальний, - розповідає вінницький мер. – У ньому ми плануємо зібрати найкращі практики по розвитку дітей з самого раннього віку». ​



Переглядів: 4949
Поширень: 0