Кабінет Міністрів України 31 жовтня 2012 року вніс зміни у Додаток 2 до своєї постанови від 18.04.2012 р. № 606, якою, як відомо, було затверджено приблизний перелік структурних підрозділів районних державних адміністрацій. Зокрема, рішенням Уряду цей перелік нині доповнено таким важливим підрозділом, як Служба у справах дітей.

Зазначені Служби на даний час функціонують і забезпечують ведення банку даних про дітей-сиріт та дітей, котрі залишилися без батьківського піклування, оформляють документи з надання таким дітям відповідного статусу, влаштовують їх у дитячі установи або у сімейні форми виховання, також оформляють документи на усиновлення, встановлення опіки та піклування над такими дітьми.

Крім того, Служби у справах дітей здійснюють заходи щодо захисту особистих та майнових прав дітей-сиріт і дітей, які залишилися без батьківського піклування, представляють їх інтереси у судових засіданнях тощо.

З метою недопущення погіршення роботи із цією категорією дітей Мінсоцполітики й підготувало проект постанови, яку сьогодні було прийнято на засіданні Уряду.



Переглядів: 3535
Поширень: 0