Такому дорученню передував лист начальника управління охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації Лідії Діденко та головного санітарного лікаря області Валентини Зайцевої, в якому висловлене прохання виділення коштів для імунізації проти грипу.

У листі зазначено, що грип є найбільш поширеним та соціально-небезпечним захворюванням. За прогнозом Українського центру грипу, у сезоні 2012-2013 рр. у порівнянні з минулим, слід очікувати на більш інтенсивну епідемію з підвищеною захворюваністю серед дітей, осіб похилого віку та осіб з груп епідемічного та медичного ризику. Поряд з пандемічним вірусом грипу А (Н1N1), серед населення області будуть циркулювати віруси грипу А(H3N2)/ Victoria/ та B/Wisconsin/, які раніше не циркулювали на території області. З усіх відомих людству засобів запобігання грипу, жоден не був ефективним, крім вакцинації.

З початку жовтня 2012 року проводиться робота по імунізації населення проти грипу. Разом з тим специфічна профілактика грипу здійснюється повільними темпами, адже станом на 3 листопада 2012 року в області щеплено лише 582 особи.

У відповідності до ст. 8 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» поставки медичних імунобіологічних препаратів для проведення щеплень за епідеміологічними показниками здійснюються за рахунок коштів місцевих бюджетів. Саме тому за кошти обласного бюджету, управлінням охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації придбано 337 доз вакцини проти грипу для імунізації дітей та частково персоналу в будинках дитини м. Вінниці та м. Тульчина, що є вкрай недостатнім.

Як ми повідомляли раніше, в кінці листопада на вінничан чекає два нових підтипи грипу.



Переглядів: 3282
Поширень: 0