«На сьогодні це актуальне питання, яке вимагає негайного вирішення. Адже за цими цифрами стоять долі людей та рівень їх життя. А ми, як представники влади, несемо за це відповідальність» - зауважив Іван Мовчан.

У нараді з питань погашення заборгованості з заробітної плати, яка відбулась 4 січня у приміщенні облдержадміністрації взяли участь заступники голови облдержадміністрації, керівники відповідних служб області, які детально вивчали ситуацію з даного питання, а також голови міст обласного значення та керівники підприємств, які мають заборгованість по виплаті заробітної плати.

Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях та установах області за січень-грудень 2012 року присутніх інформував начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Новіцький, а про погашення цієї заборгованості на підприємствах-банкрутах доповідала заступник начальника головного управління юстиції Тетяна Вінницька.

учасники наради

Станом на 1 грудня 2012 року сума боргу із виплати заробітної плати по області становила 14,7 млн. грн., в тому числі: 6,7 млн. грн. (45,7%) - на економічно активних підприємствах, 7,5 млн. грн. (51%) - на підприємствах-банкрутах; 0,5 млн. грн. (3,3%) - на підприємствах, які зупинили господарську діяльність.

«В області нараховується 44 підприємства-банкрути, де «зависло» 7,5 млн. грн. боргів. З них 19 перебуває у процедурі банкрутства три і більше років. Процедура затягування процесу банкрутства є невипадковою, а чітко розрахованою схемою, де певні структури мають з цього прибуток за рахунок людей, які постраждали. Ми, як представники влади, не можемо допустити такої зухвалості»- підкреслив Іван Мовчан. Він також наголосив на тому, що протягом минулого року загальну заборгованість із виплати заробітної плати зменшено на 991,3 тис. грн. (або на 6,3%), але ситуація, яка є на сьогодні - досить незадовільна.

Іван Мовчан, Любов Спірідонова, Роман Аксельрод

Підводячи підсумки наради Іван Мовчан дав доручення усім керівникам відповідних служб, посадовцям на місцях та присутнім керівникам підприємств протягом 9 місяців мобілізувати всі ресурси і ліквідувати всі заборгованості по заробітній платі. Він також зауважив, що кожен місяць буде проводитись детальна аналітика та відстежуватиметься динаміка погашення боргів. «Це досить серйозне питання, яке стосується людей і їх побуту. Тому кожен з присутніх нестиме персональну відповідальність за вирішення даної проблеми» - зауважив Іван Мовчан.



Переглядів: 3520
Поширень: 0