Очільник області визначив алгоритм контролю за виконанням поставлених завдань та доручив здійснити детальний аналіз актуальних питань функціонування та розвитку галузей у розрізі районів.

Іван Мовчан, апаратна нарада

«Якщо працюватимемо за схемою «конкретне завдання – конкретному керівнику з чітко визначеним терміном виконання» - буде результат», - наголосив Іван Мовчан. Тому, згідно із розпорядженням № 18 від 8 січня голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан зобов‘язав голів райдержадміністрацій та міських голів міст обласного значення щоквартально з 1 по 15 число місяця наступного за звітним кварталом звітувати про стан соціально-економічного розвитку районів та міст обласного значення. Стартуватиме така практика вже 9 січня.

Під час наради очільник Вінниччини акцентував увагу на першочергових завданнях, над якими працюватиме область у поточному році. Так, у сфері охорони здоров’я пріоритетом залишається завершення діяльності з упорядкування та системний аналіз функціонування ФАПів, в галузі освіти – відпрацювання чіткого і дієвого механізму оптимізації навчальних закладів, забезпечення якісного матеріально-технічного наповнення, належного рівня харчування учнівської молоді.

апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА

На контролі залишається нарощування якісних показників розвитку агропромислового комплексу, причому ефективність галузевих перетворень визначатиметься за рівнем заробітної плати у сільськогосподарській сфері та відсоток її легалізації.

Як зазначив голова обласної державної адміністрації, посиленої уваги вимагає сьогодні робота із бізнесовими структурами, а відтак, доручив здійснити аналіз якісних змін у місцевих бюджетах за останні 2 роки, аби відстежити динаміку виведення з тіні виплат підприємств на заробітну плату. Стратегічним завданням залишається контроль за соціальними виплатами і в бюджетній сфері.

«Ми повинні бути координаторами цього процесу, аби люди бачили конкретні результати роботи обласної влади», - наголосив Іван Мовчан.

Окрім того, керівник області звернув увагу на необхідність подальшої реалізації програми «Власне житло»: «Щороку в кожному районі області повинен здаватися в експлуатацію щонайменше 1 житловий будинок і два дошкільні навчальні заклади. Причому, така практика мусить стати системною», - зазначив він.



Переглядів: 4176
Поширень: 0