У рамках проведення співбесід членів Уряду України із головами обласних державних адміністрацій, очільник Вінниччини Іван Мовчан 11 січня зустрівся з Першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим та керівниками профільних Міністерств, розглянувши актуальні питання та перспективи подальшої співпраці щодо розвитку Вінницького регіону.

Початком співбесід з урядовцями стала зустріч керівника області із Першим віце-прем’єр-міністром Сергієм Арбузовим, який координує роботу з відпрацювання Національного плану дій. Під час зустрічі розглядались питання спільної співпраці на 2013 рік та формування нових проектів, які потребують фінансування з державного бюджету.

Продовжив свою роботу очільник Вінниччини у галузевих структурах Кабінету Міністрів України.

Так, під час зустрічі в Міністерстві охорони здоров’я, голова облдержадміністрації проаналізував із заступником Міністра Олександром Толстановим хід проведення медичної реформи на Вінниччині, обговорив питання виділення фінансового ресурсу на розвиток галузі у 2013 році та подальше фінансування робіт з облаштування хірургічного корпусу обласної лікарні ім. М. Пирогова.

З Міністром аграрної політики та продовольства Миколою Присяжнюком Іван Мовчан вів розмову щодо перспектив цукрової та спиртової галузей, будівництва молокоприймальних пунктів, фрукто- та овочесховищ на території області.

А спільно з керівниками Міністерства економічного розвитку та торгівлі Ігорем Прасоловим та Міністерства фінансів Юрієм Колобовим голова облдержадміністрації відпрацьовував методи ефективного партнерства держави і бізнес-структур на регіональному рівні.

Низку питань порушено і під час зустрічі з Міністром соціальної політики Наталією Королевською, серед яких: погашення заборгованості по заробітній платі, створення належних умов та забезпечення прав дітей-сиріт, детальне відпрацювання регіональних новацій, що впроваджуються у соціально-гуманітарній сфері регіону.

Завершальною співбесідою стала зустріч із Віце-прем’єр-міністром з регіонального розвитку Олександром Вілкулом, який висловив готовність до співпраці та розгляду регіональних проектів, спрямованих на розвиток Вінницької області та вирішення нагальних проблем територіальних громад.



Переглядів: 4113
Поширень: 0