За словами Василя Матійчика, суть проекту полягає в тому, щоб навчити громадськість контролювати використання бюджетних коштів, які акумулюються фактично за рахунок сплачених українцями податків.

– Платники податків, які є членами нашої асоціації, часто цікавляться, як використовуються їхні гроші, сплачені у вигляді податків. Навчити їх відслідковувати шлях їхнього використання – в цьому ідея нашої нової програми, – прокоментував В.Матійчик.

Він повідомив, що остаточна редакція програми «Контроль за використанням державних коштів» буде затверджена в середині лютого. І після того, якщо буде згода влади і громадськості.

Програма у вигляді пілотного проекту реалізовуватися в регіоні протягом 3-х місяців.

Генеральний директор АППУ зауважив, що Вінниччина обрана претенденткою для проекту з кількох причин. По-перше, регіон є передовим в питаннях розвитку громадянського суспільства; по-друге, тут найбільша в Україні кількість територіальних громад, жителі яких є платниками податків; по-третє, область не заангажована політично, чого вимагають умови проекту.

Сергій Татусяк на пропозицію відповів, що обласна Рада з радістю візьме участь у реалізації згаданого проекту, але за умови, що до нього долучиться якомога більше громадських організацій.

Цей проект близький до повноважень обласної Ради – ми затверджуємо бюджет і здійснюємо контроль за його виконанням. Але, на жаль, механізми контролю недосконалі. І тому, якщо проект покликаний їх удосконалити, він є дуже потрібним, – прокоментував С.Татусяк.

Він додав, що проект є конкретним змістовим наповненням Меморандуму про співпрацю, який 16 жовтня минулого року підписали Вінницька обласна Рада, обласна державна адміністрація і Територіальне відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України».



Переглядів: 3020
Поширень: 0