В ході наради присутні ознайомились із інформацією голови асоціації органів самоорганізації населення Наталії Панчук про співпрацю дільничних інспекторів із головами квартальних комітетів. За її інформацією, лише минулого року спільно із представниками органів внутрішніх справ було проведено більше сотні рейдів щодо дотримання вимог утримання у належному стані територій прилеглих до будинків приватної забудови. «Крім цього, упродовж року дільничні інспектори активно брали участь у розширених засіданнях квартальних комітетів та комітетів мікрорайонів, на яких обговорюються проблемні питання приватного сектору, - говорить Наталя Панчук. – Керівники органів самоорганізації населення мають можливість оперативного зв’язку з дільничними, що дає змогу швидше вирішувати різні проблемні ситуації. Раз на місяць ми проводимо спільний із дільничними інспекторами прийом громадян разом».

Выктор Русин

Начальник управління МВС України у Вінницькій області Віктор Русин зазначив, що на сьогоднішній день у місті нараховується близько 135 дільничних інспекторів, а патрулювання міста здійснюється цілодобово. «На сьогоднішній день на цілодобове патрулювання щодня виїжджає по 12 автомобілів, не враховуючи піших патрулів, - говорить Віктор Русин. – Втім, варто зауважити, що якщо об’єднати зусилля і громадян, і міліції, і влади, можна зробити суттєвий крок до підтримання безпечної ситуації на території обласного центру».

Підсумовуючи зустріч, міський голова Володимир Гройсман зазначив, що на даний час проблемними питаннями у місті ще залишаються випадки стихійної торгівлі, робота із дітьми та підлітками, а також забезпечення робочими місцями дільничних інспекторів, де б вони могли проводити прийом громадян. «Сьогодні акценти взаємодії між правоохоронними органами і громадськістю чітко розставлені, а це дає нам можливість поглиблювати нашу співпрацю, - говорить міський голова. – Ми розуміємо, що є багато питань, які окремо вирішувати правоохоронним органам, або міській раді, або громадянам, дуже важко. Але коли ми об’єднаємо зусилля – зможемо забезпечити і правопорядок, і спокій у родинах вінничан, і безпеку на вулицях нашого міста, не перекладаючи відповідальність один на одного, а навпаки, знаходячи спільні варіанти щодо вирішення тих чи інших ситуацій».



Переглядів: 3571
Поширень: 0