«Взаємні відносини Ющенка і Тимошенко криють у собі загрозу демократії країни. Саме через публічні з’ясування відносин між чинним президентом та прем’єром ми всі постали перед необхідністю прийняття виваженого рішення, щодо єдиного кандидата від демократичного табору на майбутніх президентських виборах», - вважає народний депутат.
 

«Європейська партія України виступає саме за такий формат участі у президентській кампанії. І перемога саме нашого, єдиного, кандидата є важливою для збереження демократичних цінностей в умовах існуючої системи влади.   
 
 
Адже чинні повноваження президента дозволяють йому забезпечити виконання необхідного мінімуму завдань, а саме: проведення судової реформи, реформування Збройних Сил України та забезпечення населення інструментами впливу на владу через активізацію діяльності органів прокуратури та досудового слідства.
 
 
Я переконаний, що саме через прокуратуру країна має покласти край розгулу корупції та хабарництва, і це чи не найголовніше завдання майбутнього президента», - наголосив Микола Катеринчук.
 

«Демократія не будується авторитарними методами. І в нинішніх умовах лише спільними зусиллями усього населення, та підконтрольної йому влади, можна знайти шляхи виходу з фінансово-економічної кризи й зберегти демократичні цінності», - додав він.
 

Серед запитань, котрі пролунали на прес-конференції, звучала й газова проблематика. Коментуючи конфлікт навколо газу у підземних сховищах, котрий нібито, належить Росукренерго, Микола Катеринчук зазначив: «Питання розмитнення цього газу має як політичний так і економічний аспект. Щодо політичного – це публічний конфлікт уряду з компанією Росукренерго, котра, як відомо, не виконує своїх фінансових зобов’язань перед Газпромом, що є однією із причин газового конфлікту України з Росією.
 
 
Щодо економічного аспекту хочу сказати наступне. Щойно я мав розмову з експертом у питаннях розмитнення товарів на кордоні з Україною, екс-головою митниці паном Володимиром Скомаровським і тепер можу вас запевнити:  уряд має рацію, коли говорить про існування цілком законних підстав передачі вищезгаданого газу державній компанії Нафтогаз України».


Переглядів: 3244
Поширень: 0