Метою такої зустрічі було ознайомлення регіональних очільників із системою надання адміністративних послуг через дозвільні центри та наочна демонстрація роботи міського «Прозорого офісу». Адже, згідно з нормативними документами, до 1 жовтня 2013 року такі центри повинні з’явитися у кожному районі області.

екскурсія голів районих держадміністрацій Прозорим офісом

«Вінниччина має унікальну можливість запровадити сьогодні таку систему роботи на усій території регіону, адже маємо і програмний продукт, і людей, які можуть адаптувати таку модель діяльності в районах, оперативно і змістовно навчити відповідальних працівників на місцях», - зазначив Іван Мовчан, підкресливши, що має домовленість із Вінницьким міським головою Володимиром Гройсманом про допомогу у відпрацюванні усіх кроків по створенню дозвільних центрів.

Голова обласної державної адміністрації переконаний, що запровадження такого формату роботи у кожному регіоні області дасть можливість оперативно розв’язувати чимало проблемних питань, що хвилюють громадян, безпосередньо на території селищ та міст: чи то з питань соціального захисту, чи пенсійного забезпечення, а чи інших послуг, зволікання у наданні яких створює соціальну напругу.

екскурсія голів районих держадміністрацій Прозорим офісом

«Відпрацювавши систему дозвільних центрів у районах, ми перейдемо на якісно вищий рівень надання адміністративних послуг. Адже те, що сьогодні роблять сотні людей в «ручному» режимі, можна трансформувати у цивілізовану систему обслуговування громадян, за якої людям для вирішення проблемних питань достатньо буде звернутися у дозвільний центр, а не обходити численні інстанції», - наголосив Іван Мовчан.

За словами очільника області, сьогодні основним завданням для голів районних державних адміністрацій є визначення на підпорядкованих територіях приміщень під центри адміністративних послуг та їх адаптація до вимог проекту.

«Якщо завершимо цю роботу до першої декади квітня, то, за домовленістю із Міністром соціальної політики України, нам допоможуть із фінансуванням. Відтак, Вінниччина має можливість першою в державі запровадити систему дозвільних центрів на території всієї області», - резюмував голова облдержадміністрації.



Переглядів: 4872
Поширень: 0