Її пошепки порівнюють із Маргарет Тетчер, а їй ближча по духу Індіра Ганді. Бо ж вірить - секрет успіху не у залізній суворості, а у жіночій інтуїції та щирості з оточуючими. Мова про Ірину Зленко. Вона – єдина в Україні очільниця державної податкової служби області. І хоча посада чоловіча, проте, саме ця тендітна керівниця минулоріч повністю реорганізувала державну структуру, а нині виводить її на рівень однієї із кращих у країні. А це, погодьтесь, вимагає особливого таланту і наполегливості. І як їй це вдається – допитувалися напередодні 8 Березня регіональні кореспонденти телеканалу ТОНІС.

Усміхнена, життєрадісна, енергійна. А ще вродлива та мріє про шістьох дітей. Каже, у батьків була велика і щаслива родина – то ж має на меті те саме. Ірина Зленко, як і безліч українських жінок, має свій життєвий план. Проте, є «маленька» відмінність - її посада - голова Державної податкової служби у Вінницькій області. Жінка понад десять років керує тисячами підлеглих і до кожного знаходить особливий підхід.

Ірина Зленко, голова державної податкової служби у Вінницькій області:

- Це мій другий дім, для мене мої підлеглі, власне, як родина. І я намагаюсь ставитися до них, як до своєї родини. Десь потрібно похвалити людину, десь дати їй можливість реалізувати ті чи інші задуми, які людина, можливо, сама не змогла втілити. На сьогодні мої відносини у колективі вибудувані таким чином, що я маю змогу почути кожного. Навіть ревізора, який працює у найвіддаленішому районі. Я намагаюся почути будь-якого бізнесмена – чи-то великий бізнес, чи середній. Чи це взагалі приватний підприємець, у якого маленький магазинчик, але є якісь питання, є проблеми.

У цій царині (очільники обласних податкових служб України – Авт.) вона - єдина представниця чарівної статі. Проте, досягненням це не вважає. Каже, жінки вправніше чоловіків справляються із керівними посадами. Колеги їй у цьому не суперечать J

Олександр Ворона, начальник управління оподаткування юридичних осіб ДПС у Вінницькій області.

- Це керівник з великої літери. Вона відповідальна, дисциплінована, висококваліфікований фахівець. І я вам скажу так – нам, як працівникам податкової служби, - гріх жалітись. Тому що вона вміє організувати роботу. Вона – трудяга, знає, що потрібно робити для досягнення результату. А це надзвичайно важливо у нашій роботі. Ще «плюс» - вміння сформувати професійну команду: об’єктивну, ділову.

Свій секрет успіху Ірина Зленко вбачає не у залізній суворості, а як раз у власній жіночності.

Ірина Зленко, голова ДПС у Вінницькій області:

- В роботі більше керуюся почуттями жіночими. Як матері, як доньки, як дружини , як коханої людини... Перш за все, прагну бути потрібною людям. Бути потрібною державі. Вдячна керівництву, яке довірило мені такий напрямок роботи…

Минулоріч, тендітна керівниця податкової повністю реорганізувала державну структуру, а нині виводить її на рівень однієї із кращих у країні. Знаходить діалог із підприємцями і створює комфортні умови для всіх платників податків.



Переглядів: 4770
Поширень: 0