Переформатування місцевого самоврядування - необхідне та довгоочікуване, заявив Віктор Янукович. Реформа стимулюватиме регіони, відтак і гарантуватиме людям стабільну роботу, зарплату, забезпечить розвиток інфраструктури та соціальної сфери. Нині ж місцеве самоврядування працює недостатньо ефективно, затримує розвиток держави та не сприяє євроінтеграції, каже глава держави. Основа нової реформи - децентралізація влади і надання ширших повноважень регіонам.

Президент України зазначив, що важливою передумовою реформи місцевого самоврядування є формування сучасного менеджменту місцевого самоврядування.

– Позитивний приклад Вінниччини, одного з регіонів-лідерів у втіленні та поширенні ідей сучасного самоврядування. Вважаю цей напрямок надзвичайно важливим, я би сказав, у національному масштабі. Я не називаю інших регіонів. Безумовно, у нас є – можна назвати серед цих регіонів Дніпропетровщину, можна назвати і Харківщину. Я не хочу нікого ображати, шановні колеги. Але ми знаємо, що там, де є просування вперед, це видно неозброєним оком. Перебуваючи в регіонах країни, ми бачимо, що уваги цим питанням приділяють не всі керівники, – зауважив В.Янукович.

Відтак, він доручив уряду, Фонду розвитку самоврядування при Президентові України у якнайкоротші терміни розробити новий план дій щодо системної освіти активу самоврядування, використовуючи при цьому досвід країн-партнерів Центральної Європи, які успішно реалізували таку реформу.



Переглядів: 5496
Поширень: 0