«Територія, про яку йде мова, належить Вінницькому району, і ми не можемо на сьогоднішній день впливати на рішення, які приймаються по її використанню, – зазначає мер. – Але це суміжна територія, а в перспективі вона може увійти в межі міста, тому я розумію і поділяю занепокоєність громади щодо збереження Лісопарку, але я проти спекуляцій на цьому питанні».

Володимир Гройсман вважає, що поява нового сучасного медичного закладу із новітнім обладнанням допоможе у лікуванні та відновленні здоров’я тисяч жителів регіону. Але весь процес створення клініки повинен відбуватись під контролем громади та враховувати позицію щодо збереження зелених насаджень: «Моя позиція наступна – створення сучасної університетської клініки я готовий підтримати, тому що впевнений, що такий заклад зможе зберегти життя і здоров’я багатьом сотням і тисячам вінничан. Але проектування клініки повинно відбуватись під контролем громади і з врахуванням вимоги збереження зелених насаджень, – каже градоначальник. – Впевнений, що клініка тільки виграє від того, що буде в лісопарковому оточенні. Для будівництва лікувальних корпусів достатньо ну максимум пів гектара, а на решті території дерева та інші зелені насадження мають бути збережені. Вимоги громади мають бути враховані, а проект має бути представлений на громадське обговорення».

Раніше ми повідомляли про те, що на території лісопарку хочуть побудувати Міжрегіональну університетську клініку, яка буде знаходитися на території лісопарку, неподалік церкви євангельських християн-баптистів "Дім Євангелії". Для клініки регіонального значення відведено площу близько семи гектарів землі - між храмом, Хмельницьким шосе і вул. 600-річчя.



Переглядів: 5297
Поширень: 0