Комісія також одноголосно вирішила виступити з клопотанням перед міським головою щодо присвоєння посмертно відзнаки «За честь та мужність» Зої Ткаченко –водію тролейбуса, яка ціною власного життя врятувала пасажирів під час пожежі.

Протягом місяця на адресу комісії від трудових колективів, підприємств, організацій, товариств, органів самоорганізації населення та загальних зборів громадян надійшло вісім заявок: вчителя з багаторічним стажем Тетяну Хворостовську (посмертно); колишнього міського голову та Заслуженого будівельника України Володимира Ваховського (посмертно); директора школи зі спортивної акробатики Леоніда Голяка; Леонтія Криворучко, який займав керівні посади у Вінницькому обкомі та міськомі (посмертно); Наталію Добринську – чемпіонку Олімпійських ігор у Пекіні; Олега Маршука – вінницького чоботаря; Ірину Саранчу - голову ГО «Паросток» та Зою Ткаченко (посмертно) – водія, яка ціною власного життя врятувала пасажирів тролейбусу.

За словами голови комісії Сергія Чорнолуцького, цього року надійшло найбільше заявок. «Звання «Почесний громадянин міста» може бути присвоєно будь-якій людині (українцю чи іноземцю), яка має певні заслуги перед вінничанами та Вінницею, - каже Сергій Чорнолуцький. – Щороку це звання присвоюється тільки одній людині. Наразі воно присвоєно 31 людині, і тільки один рік, - це було два роки тому, - не призначалося, бо не було подано пропозицій».

За підсумками засідання комісії, 10 з 14 членів віддали голоси за кандидатуру Володимира Ваховського, який багато років працював у будівельній галузі міста, а також протягом майже двох років був міським головою. У цьому році він помер після важкої хвороби, тому це звання, в разі його обрання, буде присвоєно посмертно. «Всі кандидатури є гідними та зробили внесок у розвиток нашого міста, - каже директор департаменту фінансів, член комісії Наталія Луценко.Але з Володимиром Костянтиновичем я працювала особисто і можу сказати, що це особистість, професіонал та мудрий керівник, який зробив великий внесок у розбудову Вінниці». Кандидатуру Володимира Ваховського комісією висунуто на розгляд виконкому міської ради, після чого депутати міської ради на сесії остаточно вирішать, чи отримає посмертно Володимир Костянтинович цю відзнаку.

Окрім того, члени комісії одноголосно підтримали пропозицію Сергія Чорнолуцького щодо присвоєння Зої Ткаченко (посмертно) відзнаки міського голови «За честь та мужність». З таким клопотанням комісія звернеться до мера Володимира Гройсмана. Дотепер цю відзнаку було присвоєно тільки одній людині – у минулому році її отримала 11-річна вінничанка Яна Чубатюк, яка врятувала життя подрузі й витягла її з-під зсуву ґрунту.



Переглядів: 3802
Поширень: 0