Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов, Міністр соціальної політики Наталія Королевська і Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк сьогодні відвідали Вінницю. Вони ознайомилися з роботою одного з територіальних відділень «Прозорого офісу», вручили ключі від автомобілів «Geely» 35 інвалідам-учасникам бойових дій у період Великої Вітчизняної війни та оглянули будівництво трамвайної колії, яка з’єднає Барське шосе та вулицю Келецьку.

Володимир Гройсман, Сергій Арбузов, Іван Мовчан та Наталя Королевська

«У Прозорому офісі діє чіткий алгоритм надання усіх послуг. Ніхто не може відступити від цього алгоритму ні на крок – і це мінімізує ризик зловживань», - зазначив міський голова Вінниці Володимир Гройсман, презентуючи роботу Центру адміністративних та соціальних послуг. Розповів міський голова і про інші електронні ресурси та сервіси, які діють у Вінниці. Зокрема, про електронну чергу до дитячих садків, міський coll-центр «Цілодобова варта», можливість сплати за комунальні послуги через Інтернет, інші он-лайн сервіси для вінничан. А система електронного управління, яка діятиме у житлово-комунальній сфері міста, є унікальною для України.

Сергій Арбузов у Вінниці«Те, що я побачив, можна назвати двома словами: офіс майбутнього. Красиво, дуже зручно, прозоро і зрозуміло. Це дозволяє уникнути фактору корупції. Вдосконалення надання адміністративних і соціальних послуг є одним з головних завдань, які поставив перед урядом Президент України Віктор Янукович. В його програмі були закладені ті речі, які сьогодні вже працюють – ми бачимо це на прикладі Вінницького регіону. Практичний досвід є, і можна побачити позитивну реакцію громадян. І сьогодні в уряді затверджується програма будівлі таких центрів по всій Україні», - зазначив перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов.

Досвід Прозорих офісів Вінниці вже поширюється по районах області, і відповідно до доручення голови Вінницької ОДА Івана Мовчана вони мають бути створені вже у цьому році.

Останнім пунктом перебування на Вінниччині стало відвідування будівництва трамвайної колії, яка поєднає вулицю Келецьку та Барське шосе. Як відомо, фінансування проекту розпочиналось за рахунок міського бюджету. У минулому році, відповідно до доручення Президента України Віктора Януковича, Вінниця отримала 25 млн. грн. субвенцій з державного бюджету на продовження робіт. А нещодавно вийшла Постанова Кабінету Міністрів України щодо можливості кредитування регіональних проектів під державні гарантії, за якою місто планує завершити проект по Келецькій/Барському шосе та придбати 70 одиниць муніципального транспорту. Вінниця стала одним з перших міст, котрі долучились до цієї державної програми, якою передбачається відшкодування 50% тіла кредиту і 50% відсотків по кредиту з держбюджету. Така схема є дуже вигідною, адже Вінниці необхідно буде повернути кредитору протягом 10 років ті ж 150 млн. грн., які вона сьогодні запозичує.

будівництво трамвайної колії, яка поєднає вулицю Келецьку та Барське шосе

«Реалізацію відповідної програми ми почали саме з Вінниці, тому що вона першою подала проект на тому рівні, який був потрібен. Банки це побачили і підтримали ідею. Наша робота полягала у тому, щоб розглянути проект та затвердити його», - розповів Сергій Арбузов.

В свою чергу міський голова Володимир Гройсман подякував Сергію Арбузову за постійну системну підтримку у розвитку міста.

Інформація для довідки:
Сьогодні у Вінниці Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс» і три його територіальних відділення. У середньому центральний офіс щоденно обслуговує від 850 до 1000 клієнтів, а територіальні відділення – від 500 до 900. Із початку роботи системи (з 2008 року) було видано понад 50 тисяч дозвільних документів, майже 77 тис. документів адміністративного характеру, надано більше ста тисяч консультацій.



Переглядів: 8731
Поширень: 0