Підготовка до осіннє-зимового сезону повинна йти повним темпом. На сьогодні роботи з підготовки житлово-комунального господарства України до опалювального сезону виконані на 75%, повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Уряду 14 серпня 2013 року.

«Кращими темпами проходить підготовка котелень у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Тернопільській, Рівненській, Харківській областях та місті Севастополь», - зазначив Глава Уряду.

До зими підготовлено вже 133 тисячі житлових будинків, 15 тисяч шкіл, 11 тисяч дитячих садків і 5,3 тисяч лікарень. Відповідно до графіка підготовлено до експлуатації 17 тисяч котелень. Крім того, відремонтовано 1070 кілометрів водопровідних мереж і 424 кілометри каналізаційних мереж.

Заготовлено майже 4,5 мільйона тонн вугілля та створено запаси рідкого палива в обсязі біля 59 тисяч тонн.

Микола Азаров зазначив, що крім дорожньої техніки для прибирання снігу взимку буде підготовлено 93 тисяч одиниць шанцевого інструменту і закуплено понад мільйон тонн посипного матеріалу та реагентів: «Це дуже непогано, особливо коли пригадати минулу зиму».

Глава Уряду також повідомив, що Мінрегіон створив чотири мобільні групи для перевірки в регіонах фактичного стану підготовки житлово-комунального господарства та об\'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період.



Переглядів: 4162
Поширень: 0