Як і було обіцяно противниками реорганізації, на площі перед міською пройшов мітинг. Утім, він став не стільки протестним, скільки черговою політичною акцією.

Висловити ж свою незгоду з рішенням на сесію міської ради прийшла голова батьківського комітету школи№25. Раніше про свою допомогу тим батькам, які виступили проти перерозподілу учнів між трьома школами, пообіцяв депутат міської ради від партії «Свобода» Володимир Базелюк. Утім нічого нового повідомити він не зміг.

- Порушуються права дітей, - сказав Володимир Базелюк. – Ніхто нікого не питав.

На сесії перед депутатами позицію міської влади і департаменту освіти ще раз озвучив директор міського департаменту освіти Володимир Буняк.

- Перша школа перевантажена. Результат перерозподілу – це те, що майже тисяча школярів буде навчатись у першу зміну, - пояснив Володимир Буняк і наголосив. – Навантаження вчителів залишається тим самим, вони нічого не втрачають.

Директор вінницької школи №10 і депутат міської ради Світлана Куца розповіла, що вона зустрічалась із учителями школи №25, і вони підтримують рішення про реорганізацію трьох шкіл і перерозподіл учнів.

- Ми віддаємо учням школи №25, які переходять у нашу школу, кращі класи і кабінети, - сказала Світлана Куца.Діти уже приходили, дивились, сказали, що їм класи і школа подобаються. Ви краще подумайте про порушення прав тих дітей, які чекають своєї черги у садочок, - звернулась до незгодних з рішенням Світлана Куца.

Сюрпризом став виступ перед депутатами одного з батьків школи №1. Чоловік сказав, що він теж спочатку був проти рішення про переведення учнів молодших класів у нову молодшу школу, яка має бути створена на базі школи №25.

- Коли ж на сімейній нараді ми обговорювали це питання, то мова зайшла про те, що наша дитина буде ходити у третю зміну, і ми маємо її зустрічати аж о дев’ятій вечора, - пояснював батько. – То нехай краще буде так, хай краще наша дитина ходить у першу зміну.

Зрештою, депутати приступили до голосування. Із 38 присутніх на сесії 34 проголосували «за», ще 4 – не голосували взагалі. Жоден з депутатів проти рішення про реорганізацію шкіл не проголосував. Як пояснюватимуть свою позицію ті депутати, що обіцяли підтримку незгодним батькам, вони не говорять.

Нагадаємо, з першого вересня зміни торкнуться вінницьких шкіл №1, №25 та школу №10. Учнів початкової школи гімназії №1 запропоновано перевести у новий навчальний заклад першого ступеня (1-4-ті класи), який буде створений на базі школи №25. У новоствореному закладі залишаться і початкові класи школи №25. Учнів середніх і старших класів школи №25 запропоновано перевести до школи №10. Разом з учнями на навчання до інших шкіл переходять і їх учителі.

Сьогодні початкова школа гімназії №1 розташована у приміщенні колишнього дитячого садочка, який свого часу через ненаповнення, віддали гімназії. Після створення у місті нової початкової школи і переведення туди дітей - цей садочок вдасться відродити. А там 300 місць для дошколяриків. У новій початковій школі навчатимуться 938 дітей. Школа буде спеціалізованою – з поглибленим вивченням іноземних мов.

Гімназія №1 розрахована на 1116 учнів, сьогодні її відвідують 1813 дітей.

Школа №10 розрахована на 1568 учнів, сьогодні її відвідують 623 дитини.

Школа №25 розрахована на 1176 учнів, сьогодні її відвідують 476 дітей.



Переглядів: 6055
Поширень: 0