12 вересня влада Вінниці обговорила із підприємцями єдині нормативи у сфері реконструкції і благоустрою літніх майданчиків кафе, МАФів, прибудов та вбудованих приміщень (магазинів, перукарень та ін.). Основне завдання нових правил – створити єдині, прозорі та зрозумілі умови для бізнесу.

Нові правила стосуються встановлення або реконструкції об’єктів, розташованих на муніципальній землі. Зокрема, передбачається річний термін, щоб їх встановити, реконструювати та провести комплексний благоустрій. При виконанні цих умов підприємець отримує законне право користування землею на 4 роки і 11 місяців. Якщо ж йдеться про прибудови або вбудовані приміщення, то строк складає від 10 років і більше.

«Сьогодні ми ставимо перед собою завдання створити у Вінниці єдину систему вирішення цих питань. Такий значний період дасть підприємцям можливість планувати розвиток власної справи на значний період, а міській владі – забезпечувати прозорі та єдині умови для роботи бізнесу і формувати у Вінниці гармонійне міське середовище».

Ознайомившись із цими новаціями, підприємці в цілому схвально їх оцінили. І в рамках обговорення внесли свої пропозиції. Зокрема, щодо терміну, протягом якого від орендаря не вимагатимуть робіт з благоустрою, якщо такі роботи вже були проведені. Також вони пропонують чітко визначити види та обсяги таких робіт. «Це додаткові витрати, і вони мають бути у межах можливостей, адже йдеться про внесок бізнесу у розвиток інфраструктури міста», - зазначив один з учасників Ради підприємців.

Ще однією темою зустрічі стало обговорення прийнятих нещодавно правил висадки зелених насаджень у місті. Зокрема, що саджанці повинні бути розташовані на відстані 2-2,5 метрів від дороги. Визначені також види дерев та кущів, які сформують нове зелене обличчя Вінниці (детальніше: http://www.myvin.com.ua/ua/news/events/22473.html)

«Працюючи у сфері бізнесу і роблячи свій внесок у благоустрій, ви сприяєте розвитку Вінниці як комфортного міста і створюєте його обличчя. Зі свого боку, ми хочемо навести лад, аби ви працювали у зрозумілих для всіх, прозорих та однакових умовах», - звернувся до учасників зустрічі заступник міського голови Вінниці Валерій Коровій.

Після внесення пропозицій підприємців нові правила землекористування будуть винесені на обговорення громадськості, а потім – сесії міської ради.



Переглядів: 3860
Поширень: 0