Сесія міської ради у Вінниці вже традиційно відбувається щомісяця (раніше депутати збирались на пленарні засідання раз у два місяці). Це стало можливим завдяки тому, що за вимогою міського голови Володимира Гройсмана було змінено періодичність засідань виконкому міської ради, де попередньо розглядаються проекти рішень, які виносяться на сесійні засідання ради. Засідання виконкому тепер проводяться щотижня (раніше – лише двічі на місяць). Це управлінське рішення дозволило значно пришвидшити для людей процес оформлення різних документів, які передбачають рішення міської ради. Змінилась також і організація роботи самих депутатів. Перед сесією вони розглядають та вивчають проекти рішень у депутатських комісіях, слухають звіти по них керівників структурних підрозділів міської ради і визначаються щодо доцільності прийняття того чи іншого рішення. Саме тому засідання сесій у Вінниці проходять досить швидко і продуктивно.

20 вересня відбулось на черговому засіданні міської ради депутати розглянули 23 питання. Зокрема вони підтримали проект рішення про виділення додаткових годин у школах на гурткову та позакласну роботу. Таким чином продовжиться виховна та творча робота з дітьми. Рішенням передбачається, що навчальні заклади міста отримають 207 годин та 11,5 ставок на проведення гурткової та позакласної роботи.

Депутати також внесли зміни в Положення про порядок залучення інвестицій в економічний та соціальний розвиток міста. Ці зміни передбачають, що при будівництві житлових будинків площею більше 300 кв. м може бути зменшено або звільнено від сплати 4% в бюджет розвитку певні пільгові категорії громадян (чорнобильці, інваліди 1 та 2 груп, багатодітні родини та ін.). Ще одна зміна – відсоток величини пайової участі підприємств у розвитку інфраструктури міста при здійсненні будівництва або реконструкції промислових потужностей визначається як співвідношення пайової участі в розмірі 10% кошторисної вартості будівельно-монтажних робіт до загальної кошторисної вартості будівництва чи реконструкції об’єкту. Це є ще одним зі стимулів, які надає міська рада суб’єктам господарювання для розвитку ними виробничих потужностей.

Іще одним рішенням депутати прийняли в комунальну власність міста 5 автобусів, які стали подарунком до Дня міста від промислової групи «ViOil». «Ми вдячні промисловій групі «ViOil» та нашому олієжиркомбінату за такий суттєвий подарунок, - прокоментував це питання журналістам міський голова Володимир Гройсман після сесії. – Ми радились, що краще для міста, і визначили, що це будуть автобуси. Все вчасно і оперативно підготовлено, і сьогодні ми прийняли рішення про прийняття їх у комунальну власність. Це не єдине поповнення рухомого складу ТТУ. Ми вже оголосили тендер на закупівлю автобусів і тролейбусів по програмі залучення державних ресурсів на придбання транспорту. Зараз чекаємо пропозиції, які дозволять нам оновити 70 одиниць міського транспорту».

В продовження теми муніципального транспорту Володимир Гройсман розповів, що в наступному році у місті розпочнеться впровадження електронного квитка і на його базі – муніципальної картки вінничанина. Сьогодні триває серйозна підготовча робота по цьому проекту і пошук ресурсів. В тому числі це питання опрацьовується спільно із Міністерством соціальної політики України, яке готує до впровадження проект «Національна картка». «Зараз ми відпрацьовуємо дві речі з Міністерством: це саму систему, на базі якого інформаційного продукту буде створюватись картка, і друга – яка може бути участь Міністерства у фінансуванні цього проекту, - говорить Володимир Гройсман. – Ми хочемо, щоб у людини була одна електронна картка, в якій буде вся інформація про неї, її пільги та субсидії. Також, щоб нею можна було користуватись у транспорті, – це вже інша її складова, електронний квиток. Людина приходить, наприклад, в органи соціального захисту, і їй нічого не треба з собою нести. Вона прийшла з карткою і посвідченням особи, є термінал, який зчитує інформацію. І з його допомогою спеціаліст бачить, який статус має людина, отримує всю необхідну інформацію та оформляє необхідну пільгу. Це буде дуже зручно в плані оперативності отримання інформації і даних, які потрібні для максимального соціального захисту».



Переглядів: 3419
Поширень: 0