Серед загальних проблем, що стосуються більшості районів Вінниччини, наразі темпи збору кукурудзи. Наприклад, у Жмеринському районі вони нижчі, ніж середні в області. Там же велика проблема і з місцевим музеєм:

- У музей Чайковського приїздять багато туристів, але заклад у поганому стані і потребує впорядкування і ремонту, - повідомила Марія Скрипник, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації.

Про велику чергу до дитсадків згадав Едуард Крайнік, в.о. міського голови Жмеринки. Просив облраду посприяти виділенню земельної ділянки у Жмеринці під будівництво нового садочка.

Найбільше лаврів дісталося Барському району, тенденцію якого губернатор відзначив, як стабільну і наростаючу, і назвав його одним з небагатьох, де системно відпрацьовується кожна територіальна громада. На об\'єкти культури у цьому районі з-поміж інших залучено найбільше позабюджетних коштів — 870 тисяч гривень.

Головний державний санітарний лікар Вінницької області Валентина Зайцева висловила занепокоєння станом сміттєзвалища у Літинському районі:

- Це єдине в області сміттєзвалище, що не має права користуватися земельною ділянкою, яка не оформлена, і відповідно без цього неможливо вкладати гроші у його облаштування, - сказала вона.
Однак голова літинської райдержадміністрації, Олег Новіцький запевнив: уже приступили до облаштування нового сміттєзвалища. Губернатор попросив за три дні надати йому відповідні документи.

Стосовно Тиврівського району, то там, за словами Марії Скрипник, беруть, не кількістю, а якістю. А на четвертий квартал заплановано впорядкування дитячої музичної школи. Не мала зауважень до цього району і Лариса Діденко, директор обласного департаменту охорони здоров\'я:
- На їхні амбулаторії і ФАПи можна рівнятися, - зазначила вона.

За словами губернатора Івана Мовчана, Тиврівський район за останні 2,5 року демонструє чітку динаміку легалізації заробітної плати, що позитивно відображається на міських бюджетах.

Після виступів голів райдержадміністрацій губернатор Іван Мовчан пообіцяв перевірити у реальності дані, які зачитували чиновники.

- Цифри у більшості мають позитивну динаміку. Наприклад, відремонтовані в області 559 заклади культури — це великий крок. Але для мене не головне назвати найгірший і найкращий райони. Важливо мати систему, яка б мобілізувала і адміністративні, і позабюджетні ресурси, і територіальну громаду. Ми створимо контрольно-моніторингову групу, яка проїде райони і “профільтрує” те, що ви сьогодні демонстрували, - звернувся губернатор до присутніх.

Зосередив увагу Іван Мовчан на небажанні окремих районів вкладати кошти у свій розвиток.

- Деякі, наприклад Бершадський район, жодного дитсадка не відремонтували, бо у них резервів вже нема. Хоча насправді там є окремі особи, які заробляють мільйони, але не вкладають ані копійки в соціальну сферу, - зауважив губернатор. - Не розумію й позицій деяких селищних рад, які, маючи на рахунках кошти, не ремонтують школи, а чекають, поки їм виділить гроші департамент освіти. Для нас зараз головне - змінити обличчя територіальної громади, щоб ми мали з чим іти до людей.



Переглядів: 3841
Поширень: 0