Для участі в круглому столі були запрошені лідери громадської думки, яких визначили користувачі шляхом голосування на сайті. Протягом чотирьох днів за кандидатів було подано більше мільйона голосів. За фактом, цей круглий стіл став прецедентом такого роду, коли учасників дискусії обирали безпосередньо користувачі.

Першим учасником дискусії став мер Донецька Олександр Лук\'янченко, який підключився до круглого столу в режимі телемосту. Зі слів мера, на сьогоднішній день головне завдання як для влади, так і для опозиції - це пошук компромісу та шляхів виходу з того тупика, в якому опинилася вся країна. Можливість компромісу є, і для цього обидві сторони повинні зробити крок назустріч.

Колега Лук\'янченка, мер Львова Андрій Садовий, у свою чергу, вважає, що "і у влади, і у опозиції повинен взяти гору інстинкт самозбереження. Але спочатку треба звільнити затриманих учасників мирних мітингів".

Володимир Гройсман не зміг бути присутнім особисто під час засідання, проте свою позицію висловив, підключившись до студії через систему Skypе.

Я збентежений побаченим. Треба засудити такі події. Люди мають свої думки, і їх треба почути і зрозуміти, – сказав Гройсман. Він також зазначив , що майбутнє України – це європейський вектор розвитку. На переконання мера, наростання силових акцій призведе лише до збільшення кількості протестувальників і активізації протестних процесів.

Ми повинні зробити все для того, щоб у державі не було протистояння. Ескалація конфлікту буде означати втрату країни, – підсумував Володимир Гройсман.



Переглядів: 4046
Поширень: 0