Перше місце серед мерів країни та п`яте – у загальному переліку українських політиків. Такий рейтинг у міського голови Вінниці Володимира Гройсмана за версією інтернет-видання «Слово і діло - Народний контроль». Нагадаємо, на початку жовтня цей же ресурс присвоїв меру Вінниці четверте місце.

За даними сайту, на рахунку Володимира Гройсмана – 171 обіцянка. За цим показником він посідає 10 місце у загальному рейтингу українських політиків, який очолює Прем`єр-міністр Микола Азаров (755 обіцянок). Серед мерів більше лише у міського голови Луцька (200) та Хмільницького (175).

Але пообіцяти і зробити – не зовсім одне й те ж. Тож більш красномовною є статистика щодо виконаних обіцянок. Їх на рахунку вінницького мера – 79, або 46 відсотків. Ще 67 обіцянок, або 39 відсотків – у процесі виконання. Така статистика забезпечила Володимиру Гройсману п`яте місце серед українських політиків за кількістю виконаних обіцянок. Перші чотири посідають Прем’єр-міністр, вже колишній голова КМДА, Президент України та екс-віце-прем`єр Тігіпко.

Втім, якщо взяти до уваги не абсолютні цифри, а відсотки, то тут вимальовується зовсім інша картина. Адже процент виконання обіцяного лідером загального рейтингу, тобто Прем`єр-міністром Миколою Азаровим, - 22. Такий же відсоток виконання – у лідера «мерського» рейтингу за кількістю обіцяного, тобто міського голови Луцька Миколи Романюка. У Президента України Віктора Януковича відсоток виконання обіцянок – 34 (408 обіцянок, виконано 137), у львівського мера Андрія Садового (12 місце у загальному рейтингу) – 35 (159 обіцянок, з них виконано 55)…

Висновки, як кажуть, робіть самі. Не заважало б зробити їх і авторам рейтингу. Наприклад, більш прискіпливо слідкувати за процесами на місцях. Бо інакше доходить до курйозів. Так, у жовтневому рейтингу створення в районних адміністраціях Вінниці філій «Прозорих офісів» значилося «в процесі», і водночас відкриття 3 Центрів по наданню адміністративних та соціальних послуг (датоване 2012-м роком) має статус «не виконано». Хоча усі три територіальних відділення «Прозорого офісу», які створені у приміщеннях колишніх районних адміністрацій, повноцінно запрацювали ще з початку цього року. Минуло три місяці – а «Слово і діло» так і не знайшло часу виправити інформацію…

Значаться «у процесі» також капітальний ремонт на вулицях Чкалова та Писарєва та ремонт приміщення КП «Радіокомпанія Місто над Бугом», хоча роботи там вже давно завершені (вулицю Писарєва, наприклад, оновили ще восени, а приміщення радіокомпанії – і взагалі на початку року). І перелік вулиць «у процесі», які насправді відремонтовані, двома названими вище не обмежується.

Ще один приклад – оновлення рухомого складу Вінницького ТТУ, який позначено грифом «не виконано». Хоча станом на 26 грудня підприємство капітально відремонтувало 35 тролейбусів із запланованих 40. При цьому ступінь готовності решти п`яти – 80-90 відсотків.

Можливо, причина цих помилок – у великій кількості персон, виконання обіцянок яких досліджує «Слово і діло» (загалом 933). Хочеться сподіватись, що надалі відвідувачі сайту отримуватимуть 100-відсотково достовірну інформацію, а не недоперевірені факти…



Переглядів: 4365
Поширень: 0