Людей було багато. Це і молодь, і люди середнього віку, і пенсіонери. Із мегафоном промовляв до них колись відомий і активний громадський діяч та підприємець Сергій Щетинін.

Вінницькі майданівці зустрілись з міською владою

Буквально одразу до жителів міста вийшли секретер міської ради Сергій Моргунов та майже всі заступники міського голови.

Заступник мера Андрій Рева, звертаючись до вінничан, підкреслив, що міська влада обрана громадою і вона - завжди з людьми. І в цій непростій ситуації також. Так було від самого початку подій, які відбувались, починаючи з листопада, коли міська рада напередодні саміту у Вільнюсі зробила заяву щодо європейського шляху України. Так було і після нічних подій 30 листопада, коли міський голова і депутати разом вийшли на вінницький Євромайдан. Говорив емоційно: «19 січня розпочались масові зіткнення в центрі столиці. На мою думку, бідою, коли люди два місяці мерзли там на морозі, є те, що людей не чують. І, на жаль, з ними пробують вести діалог з позиції сили. Всім треба пам’ятати одну річ – влада в Україні належить народу. І згідно 39-ї статті Конституції люди мають право збиратися мирно і висловлювати свою позицію».

Вінницькі майданівці зустрілись з міською владою

Він додав, що 28 січня буде сесія міської ради і депутатський корпус Вінниці висловить свою позицію щодо ситуації в країні. Андрій Рева також розповів про крик душі однієї з вінничанок щодо поранених у столиці і оголосив, що всі медичні заклади міста готові надавати всіляку допомогу постраждалим незалежно від того, де вони проживають.

На запитання щодо останніх прийнятих законів його колега Володимир Слишинський відповів, що Конституція України є нормами вищої дії. І міська рада буде виконувати Основний Закон держави.

Вінницькі майданівці зустрілись з міською владою

Керівники міста також запевнили, що у Вінниці влада зробить все належне, щоб вінничани почувались у безпеці. Городяни у відповідь просили організувати зустріч з керівниками обласної та міської міліції, вкрай стурбовані інформацією про те, що сьогодні вночі з Вінниці нібито мають рушити автобуси із спецпризначенцями. Також вони занепокоєні подіями цієї ночі, коли місцеві активісти затримали автобуси з «тітушками» і завадили їм поїхати до Києва. Тому звертаються з ініціативою перевірити спортивні клуби міста щодо підготовки таких осіб.

Представники влади пообіцяли посприяти організації зустрічі та перевірити інформацію щодо спортклубів і зі свого боку попросили людей сприяти тому, щоб у місті був порядок, як це відбувалась упродовж всього цього часу. І це залежить і від влади, і від громади.

Вінницькі майданівці зустрілись з міською владою

А секретар міської ради Сергій Моргунов повідомив людям останні новини про те, що Віталій Кличко домовився із беркутівцями та протестуючими про припинення будь-яких дій та оголошення перемир’я до 8-ї вечора. І висловив думку, що влада і опозиція повинні вирішувати політичну кризу мирним шляхом (нагадаємо, сьогодні зранку міський голова Володимир Гройсман зробив заяву і закликав до політичного компромісу).

Далі перший заступник головного редактора «33 каналу» і депутат обласної Ради Тетяна Редько зачитала звернення до облРади щодо недопущення введення надзвичайного стану, скасування законів від 16 січня, припинення сили і початку негайного діалогу між владою та опозицією.

Наприкінці зустрічі люди подякували представникам міської влади за готовність їх вислухати і пішли зустрічатись із керівництвом обласної Ради.



Переглядів: 8688
Поширень: 0