23 січня виконком міської ради затвердив графік перегляду діючих та розробки нових програм.

Із прийняттям Стратегії розвитку у Вінниці розпочався процес перебудови підходів до формування тих документів, які безпосередньо впливають на процес розвитку обласного центру. Спочатку було проведено аналіз майже 60-ти діючих програм та визначено, які стратегічні пріоритети та цілі не охоплюються, або не в повній мірі відображаються в діючих документах. В результаті цієї роботи сформовано графік, відповідно до якого будуть оновлювати діючі програми та розроблятись нові.

Всього передбачається розробити 18 абсолютно нових програм і оновити більше 30 існуючих. 10 принципово нових документів заплановано розробити вже у 2014 році. Відпрацювавши на них модель нового підходу, за 2015 рік планується завершити формування всього пакету програм.

Нові і оновлені програми мають відповідати певним вимогам. В першу чергу кожна програма має працювати на виконання того чи іншого пріоритету стратегії та доповнювати інші міські програмами. Це означає, що формуючи комплекс програм, закладається системний підхід, який дозволить координувати та узгоджувати роботу усіх структурних підрозділів.

У кожній програмі має бути аналітична частина із поглибленим аналізом галузі, в якій буде чітко прописано реальний стан справ по тому чи іншому напрямку. Робота над цим розділом дозволить сформувати чітке бачення реалій і потреб, слабких та сильних сторін у тих питаннях, на вирішення яких спрямований документ.

Також має бути включений аналіз кращих практик, в тому числі зарубіжних, у вирішенні тих питань. Така інформація дозволить більш якісно формувати план заходів по вирішенню поставлених задач.

Кожна програма повинна мати чітку логічну структуру: цілі, заходи, спрямовані на їх досягнення, і, що є дуже важливим, - індикатори їх виконання. «Ми повинні чітко визначати, чого ми хочемо досягти, і як це можна буде оцінити. І, відповідно, оцінювати реалістичність наших планів з точки зору доступних фінансових ресурсів і можливостей їх додаткового залучення», - говорить заступник міського голови Валерій Коровій.

Крім того, кожна програма на етапі підготовки повинна пройти консультації з громадськістю, - тими цільовими групами, яких ця програма стосується.

Написанню програм за новими вимогами відповідальні працівники виконавчих органів міської ради будуть навчатись на спеціальному семінарі, який відбудеться на початку лютого. А першою програмою, яка буде сформована відповідно до нових вимог, стане «Сервіс по-вінницьки». Цей документ покликаний сприяти підвищенню якості обслуговування у закладах громадського харчування, послуг та готельного бізнесу.



Переглядів: 3095
Поширень: 0