Окремі інтернет-ресурси оприлюднили інформацію про те, що міліція переходить під контроль Народної ради. Це є не що інше, як інформаційна провокація та спроба дискредитувати вінницьку міліцію.

Наголошую, що міліція є правоохоронним органом і її працівники продовжують виконувати свої службові обов’язки відповідно до Закону України «Про міліцію», забезпечуючи правопорядок в області.

Усі Ви бачили події, які відбулися 26 січня біля Вінницької облдержадміністрації, коли агресивно налаштовані представники радикальних сил вчинили супротив працівникам міліції, які не перешкоджали проведенню мирної акції протесту, а лише забезпечували охорону громадського порядку. 15 працівників міліції постраждали внаслідок сутичок, десять з них перебувають з травмами в лікарні.

Вінницька міліція зробила все для того, аби ніхто з мирних громадян не постраждав. Разом з тим за фактами вчинених злочинів міліція відкрила кримінальні провадження і діям усіх, хто був причетний до їх вчинення, буде дана принципова правова оцінка.

Я закликаю усіх людей заспокоїтися, не йти на поводу у радикально налаштованих осіб, які підбурюють до вчинення злочинів, несуть загрозу безпеці людей.

Шановні громадяни, дотримуйтесь закону, висловлюйте свою позицію у мирний спосіб. В свою чергу міліція гарантує вам свою підтримку і захист законних прав. Будь-які протиправні, насильницькі дії, які несуть загрозу суспільству, ми будемо припиняти в межах своїх повноважень відповідно до чинного законодавства.



Переглядів: 4797
Поширень: 0