Зустріч в Адміністрації Президента тривала понад чотири години.

У зустрічі брали участь Перший заступник Глави Адміністрації Президента Андрій Портнов, Міністр юстиції Олена Лукаш, керівник фракції Політичної партії «УДАР» Віталій Кличко, керівник фракції «ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк, керівник фракції «ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

За результатами зустрічі сторони дійшли концептуальної згоди проголосувати Закон України «Про амністію». Наполяганням нашої сторони є наступна відкладальна умова для цього Закону:

Амністія набуде чинності лише у разі звільнення всіх захоплених приміщень та автошляхів. В іншому випадку скоєні правопорушення амністовані не будуть.

Також було прийнято політичне рішення про скасування прийнятих 16 січня цього року законів, які викликали багаточисельні дискусії.

Але ті закони, що не викликають зауважень, завтра будуть ухвалені Парламентом знову. Положення законів, що втратять силу завтра, будуть опрацьовані сторонами спільно та відповідатимуть європейському рівню.

Що стосується повернення до Конституційних норм 2004 року, сторони констатували недосконалість норм Закону №2222 та констатували відсутність особистих напрацювань текстів Конституції.

Сторони обговорили питання спільної участі у Конституційній реформі та обов’язковій співпраці у цьому питанні з європейськими інституціями. Також торкнулися питання референдумних процедур.

Сторони домовилися про включення до порядку денного питання відповідальності Уряду.

Арсеній Яценюк очолити Уряд України згоди не дав. Переговори будуть продовжені.



Переглядів: 3955
Поширень: 0