Верховна Рада звільнила Олександра Якименка з посади голови Служба безпеки України і призначила замість нього Валентина Наливайченка. За відповідну постанову №4246 проголосували 346 депутатів.

Після цього спікер і виконувач обов’язків Олександр Турчинов вніс кандидатуру Валентина Наливайченка на посаду голови СБУ – і Верховна Рада призначила його 333 голосами "за", підтримавши постанову №4245.

Турчинов уточнив, що парламент саме призначає, а не дає згоду на кандидатуру голови СБУ, "у зв’язку з поверненням Конституції (2004 року)".

Перед ухваленням постанови Турчинов наголосив, що поспіх в ухвалення цього рішення пов’язаний із тим, що сепаратизм підіймає голову.

Також Верховна Рада призначила на посаду генерального прокурора України "свободівця" Олега Махніцького. "За" проголосували 312 депутатів.

А очільником Нацбанку став нардеп Степан Кубів. За призначення екс-глави правління Кредобанку, народного депутата (фракція "Батьківщина") Степана Кубіва головою Національного банку України проголосували 310 народних депутатів. Кубів є комендантом Майдану, який протяго трьох місяців Євромайдану відповідав за фінанси табору протестувальників.



Переглядів: 3579
Поширень: 0