Один з високопосадовців звернувся із заявою до правоохоронних органів із проханням дати правову оцінку цій ситуації.

- Ми не планували представляти позицію МВС, нажаль, нас не запросили, - зазначила на прес-конференції старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю Анна Олійник. - Ситуація така: у МВС надійшла заява від заступника міського голови про те, що останнім часом на ряд телефонів надійшов ряд СМС-повідомлень і листів електронною поштою. В них ряд високопосадовців міської ради звинувачуються в скоєнні тяжких злочинів, а також міститься інформація компрометуючого характеру щодо цих осіб.

Двох осіб, прізвища яких були зазначені у заяві, було запрошено у обласне управління внутрішніх справ Вінницької області, аби вони дали пояснення з приводу події. Ці особи і зібрали прес-конференцію, аби заявити, що виконується політичне замовлення та утискаються їхні права, як громадян та журналістів, затверджені Конституцією України та міжнародним правом. Один з них – це керівник однієї вінницької піар-агенції, друга особа – його помічник.

- У суботу 4 квітня мене незаконно з порушенням моїх конституційних прав більше п’яти годин тримали в управлінні карного розшуку обласного управління міліції, - заявив керівник пі-ар агенції. – Співробітники карного розшуку «інкримінували», підкреслюю у лапках, мені розсилку СМС-повідомлень з погрозами життю та здоров’ю на адресу 120 високопосадовців міста Вінниці. Я вважаю, це моє незаконне утримання виконанням політичного замовлення. Хочу зазначити, що цей мій виступ на прес-конференції має слугувати приводом для детальної перевірки правоохоронними органами дій чиновників. І це моя офіційна заява у Генеральну Прокуратуру та Міжнародні Правозахисні організації.

Тим не менш, заявник, який написав заяву у правоохоронні органи, зазначає: ніякого політичного замовлення тут немає. «Просто дехто хоче створити вигляд, що це політика або для того, щоб уникнути відповідальності», зазначив заявник.

- Ситуація така: по місту тисячами проходила розсилка СМС, в тому числі і розповсюджувалася інформація електронною поштою, - каже заявник. – У них обливається брудом міська рада. Безумовно, коли почали звертатися люди, що один отримав інформацію, інший, ми зафіксували ці всі СМС-ки, які були, номери, з яких вони відправляються. Нам вдалося встановити, хто цим займався. І відповідно, мною була подана заява в УМВС, в якій прописувалося питання притягнення до відповідальності осіб, які здійснюють розсилку цього спаму. Ця заява, по-моєму, була написана 2 квітня. Я пам’ятаю точно, що в четвер була написана. А розсилка йшла багато до того. І особливо велика активність була на початку минулого тижня.

Наразі, правоохоронці проводять перевірку та вирішують питання, чи порушувати за фактом справу. Автор епіграм, поки що, залишається невідомим. Особи, у яких брали пояснення правоохоронці, не називають себе авторами цих віршів. Зазначають, що просто отримували їх на свої мобільні телефони та розсилали своїм друзям і знайомим.


Переглядів: 3335
Поширень: 0