Сторони обговорили питання подальшої співпраці між Україною та Світовим банком, зокрема в рамках реалізації ряду спільних проектів у сфері регіонального розвитку.

Володимир Гройсман, зокрема, поінформував свого співрозмовника про свої головні завдання на посаді Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, до яких насамперед належить максимальна децентралізація влади в Україні та реформування місцевого самоуправління.

Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман домовився з Директором Світового банку про максимальну підтримку України

За його словами, зараз Уряду доводиться докладати великих зусиль для відбудови відносини з міжнародними партнерами. Уже відновлено співробітництво з Міжнародним валютним фондом, іншої якості набули відносини з ЄС. «Ми прагнемо побудувати сучасну демократичну державу, тому підтримка Світового банку на цьому шляху для України є надзвичайно важливою, - підкреслив Володимир Гройсман. - Світовий банк дуже багато зробив для України. Ми дуже високо цінуємо вашу позицію. Ми зі своєї сторони зробимо все для того, аби наші відносини були максимально прозорі і продуктивні».

Віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман домовився з Директором Світового банку про максимальну підтримку України

У свою чергу Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан запевнив свого українського колегу у максимальній підтримці України. Він наголосив, що Світовий банк готовий надавати нашій державі як фінансову, так і технічну та експертну допомогу.

При цьому Чімяо Фан наголосив, що Світовий банк прийняв рішення про виділення Україні у поточному році додаткової фінансової допомоги у розмірі 3 млрд. доларів, які підуть на впровадження реформ та важливі економічні проекти.

«3 млрд. грн. - це серйозні ресурси. Ця сума у шість разів перевищує той обсяг фінансування, який був наданий Україні у минулому році. Важливо, що значна частина цих коштів буде спрямована на розвиток і модернізацію житлово-комунального господарства, удосконалення системи надання соціальних послуг для населення, послуг охорони здоров’я тощо», - зазначив він.

Сторони дійшли згоди щодо необхідності активізувати співробітництво, максимально усунувши на цьому шляху штучні бюрократичні перешкоди та спростивши внутрішні процедури.



Переглядів: 5019
Поширень: 0