14 березня голова Вінницької обласної Ради Сергій Свитко взяв участь в робочій зустрічі голів обласних рад з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимиром Гройсманом та представниками центральних органів виконавчої влади.

Голова Вінницької обласної Ради Сергій Свитко з\'їздив у Київ на нараду у Гройсмана

У своєму вступному слові Володимир Гройсман окреслив головну мету та завдання які стоять на сьогоднішній день перед Мінрегіном, а також розповів про наступні спільні кроки для їх реалізації. Віце-прем’єр-міністр неодноразово наголошував на першочерговій необхідності децентралізації влади та переходу на Європейську модель місцевого самоврядування.

Голова Вінницької обласної Ради Сергій Свитко з\'їздив у Київ на нараду у Гройсмана

Під час засідання головам обласних рад була презентована Концепція реформи місцевого самоврядування та проекти Законів України «Про співробітництво територіальних громад» та «Про право територіальних громад на об’єднання». З приводу цих законопроектів учасники зустрічі висловили комплекс зауважень та пропозицій, але підтримали позицію Мінрегінону про якнайшвидше прийняття цих документів та початок їх реалізації.



Переглядів: 3944
Поширень: 0