У своєму виступі український урядовець підтвердив чітке прагнення Уряду України продовжувати і зміцнювати відносин з Європейським Союзом.

Володимир Гройсман зазначив, що Уряд готовий до предметного діалогу з євроінституціями щодо залучення України до європейських регіональних ініціатив в інтересах розбудови міжрегіонального співробітництва з регіонами ЄС на різних секторальних напрямах.

«Наразі далеко не всі можливості використані для регіональної співпраці між українськими та європейськими регіонами, тому розвиток відповідного діалогу має важливе значення. Нашим завданням є широке інформування європейського бізнесу, інвестора про наявні економічні ресурси кожного українського регіону і можливості їх розвитку, інвестиційні та інноваційні проекти, які потрібно реалізувати. У цьому контексті Уряд, органи влади на місцях та органи місцевого самоврядування працюють над формуванням чіткого бачення перспектив впровадження інструментів співпраці на міжрегіональному рівні в інтересах наших регіонів та наших громадян», - наголосив Віце-прем’єр. Він також додав, що Україна зацікавлена у створенні необхідних передумов з реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади і поінформував європейську спільноту, що 1 квітня Уряд зробив перший крок у цьому напрямку – схвалив Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Найближчим часом, за словами Володимира Гройсмана, Уряд розгляне низку законопроектів щодо права територіальних громад на об’єднання, щодо співробітництва територіальних громад та щодо органів самоорганізації населення.

«Успішна реалізація цих кроків зробить наші територіальні громади дієздатними, дозволить їм самостійно приймати рішення щодо розвитку своїх територій, бо хто, як не громади, краще знають про те, що і як їм необхідно зробити для того, щоб кожен мешканець отримував якісні послуги і можливість самореалізації», - сказав Володимир Гройсман. Він висловив переконання що спільні зусилля у цьому напрямку Уряду України та Комітету Регіонів ЄС невдовзі дадуть очікувані результати.



Переглядів: 3122
Поширень: 0